Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

VIDEO. Polițist la un pas să fie omorât. A fost târât cu mașina de un șofer drogat

Imagini uluitoare surprinse pe o șosea din țară. Un polițist a fost târât cu mașina de un șofer pe care a vrut să-l testeze pentru droguri. Întreaga scenă s-a petrecut după ce șoferul, un tânăr de 20 de ani, din județul Argeș, a fost prins conducând în localitate cu peste 140 de kilometri pe oră. Când un polițist a vrut să îl testeze cu drugtestul, tânărul a demarat și a prins mâna agentului între geam și portieră.

,,Legea încurajează șoferii drogați și băuți să fugă de polițiști, chiar cu riscul de a-i omorî”, au transmis cei de la Europol, după ce tânărul prins cu 140km/oră în localitate a plecat cu polițistul prins în geam ca să nu fie testat pentru droguri. În cele din urmă, conducătorul auto a fost imobilizat, iar în urma testării cu aparatul din dotare au rezultat indicii cu privire la posibila prezență a unor substanțe psihoactive.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, în forma tentativei la omor, conducere fără drept și conducere sub influența substanțelor cu efect psihoactiv, iar după administrarea probatoriului, procurorul de caz a dispus reținerea pe bază de ordonanță, pentru o perioadă de 24 de ore.

Mesajul transmis de Sindicatul Europol:

,,Un șofer din Argeș este oprit în cursul serii de ieri pentru că a depășit viteza legală. După aplicarea sancțiunii, unul dintre polițiști observă anumite simptome specifice consumului de droguri și îi cere șoferului să se supună testării.

Acesta este momentul crucial în care, în doar câteva secunde, șoferul cooperant devine un potențial criminal care e dispus să ucidă pentru a scăpa. Șoferul se blochează în autoturism. Polițistul încearcă să bage mâna prin geam pentru a-i indisponibila cheile din contact. Dar șoferul, cu jumătate de polițist în interiorul habitaclului mașinii, apasă accelerația și demarează în trombă.

Doar o minune a făcut ca acum, în timp ce vorbim, polițistul să nu fie în stare gravă la spital sau chiar mort. Prezența de spirit a polițistului l-a ajutat să reacționeze și să se desprindă, să cadă și să se rostogolească pentru a ameliora impactul cu asfaltul.

Acești polițiști își riscă viața în fiecare moment în care se află în uniformă, pe drumul public, confruntând drogații și bețivii de la volan. Totul pentru un salariu net de 3500-4000 lei, în funcție de câte nopți și câte weekend-uri stau departe de familie”, a transmis Europol.

2 comentarii

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Asta știre locală dar ÎN JUDEȚUL ARGEȘ!!!! Așteptăm relatări despre viața de zi cu zi a locuitorilor orașului vecin Vînju Mare – Dolj, așa drag cuiva.

  2. jean Răspunde

    Aceasta stire este de una saptamana ,luata de la TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.