Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

DSP are rezultatele analizelor de la Romantic. Vor fi comunicate sătmărenilor probabil miercuri

dorina dragos guranAncheta desfăşurată de către autorităţile judeţene în cazul toxiinfecţiei alimentare cu repetiţie de la restaurantul Romantic par să se deruleze mai greu decât s-a estimat.

Prefectul Eugeniu Avram și directorul DSP, Dorina Dragoș Guran, au declarat sâmbătă, într-o conferință de presă că rezultatele analizelor probelor recoltate din produse şi de la personal vor fi făcute publice „cel târziu marţi”.

Directorul DSP Satu Mare, Dorin Dragoş Guran, a declarat astăzi că a intrat în posesia rezultatelor, fiind în legătură cu şefa laboratorului de microbiologie, dar acestea vor fi comunicate sătmărenilor, prin presă, probabil miercuri. Aceasta a motivat că rezultatele nu sunt definitive pentru că încă nu au parafa şi semnătura specialistului care le-a efectuat, prin urmare preferă să nu facă declaraţii care ar putea aduce prejudicii de imagine restaurantului respectiv. Aşadar, rezultatele vor fi făcute publice doar după ce vor ajunge la Satu Mare cu parafa şi semnătura de la laborator, fiind vorba despre un document oficial.

Amintim cititorilor că în noaptea de joi spre vineri 55 de persoane, din care 51 de elevi de la școala Avram Iancu, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, după banchetul de absolvire clasei a VIII-a, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă, alte 21 de persoane au ajuns la urgenţe după ce au participat la un botez, tot la restaurantul Romantic. 

Dorina Dragoş Guran a declarat în conferinţa de presă de sâmbătă că primele analize indică prezenţa unui stafilococ auriu în secreţia nazală a unei persoane care a participat la pregătirea mesei, şi în produse.

6 comentarii

  1. dr. Ciomu Răspunde

    “preferă să nu facă declaraţii care ar putea aduce prejudicii de imagine restaurantului respectiv”
    Stimata doamna…..un eventual prejudiciu de imagine si l-a adus singur acel restaurant, cand, cu buna stiinta a mai imbolnavit niste oameni dupa primul eveniment.
    Dumneavoastra nu sunteti instanta morala, ci o institutie cu drept de autorizare si control al unor astfel de locatii. Parerea mea e ca, controalele mai dese si mai riguroase la astfel de locatii, ar duce la o mai mare siguranta in ceea ce priveste sanatatea publica si la evitarea unor astfel de evenimente.
    Concluziile analizelor nu au decat rolul de a lamuri circumstantele in care s-au imbolnavit acei oameni, si de a trage la raspundere pe cei vinovati, ma repet, nu de a aduce prejudicii de imagine !!

    • vasile Răspunde

      Si cine crede ca se va lua masuri ptr restaurant ? daca totusi au ustensilele,atunci sa se deschida Cantina saracilor,si aia ar fii o solutie buna. si ei nu fac reclamatii.

  2. cocojumbo Răspunde

    pe bune? da publicitatii rezultatele dupa ce primeste okeiul de la stef si marc? nesimtitii dracului!

  3. Nimic oficial Răspunde

    Madam cat de penibila esti,as spune ca esti proasta cu spume dar esti o doamna totusi si nu se cade.Nu asteptai matale mai bine pana maine?Decat sa vi acum cu tembelisme de genul ca nu e stampilat si nu vrei sa atentezi la imaginea restaurantului.Care imagine ?Aia cu 70 de intoxicati ?E sublim!Pot sa spun ca din cauza prostiei matale si a altor sefi imbecili ca matale care ati ajuns sefi doar fiindca sunteti foarte,foarte prosti nicidem competenti au mai ajuns in spital 22 de persoane?Pot sa mai spun ca daca nu se inflama Avram,prefectu,era posibil sa mai vedem alte vreo cateva zeci si duminica cand era SIGUR ca se va desfasura si nunta?.Macar stati ascunsi,luati-va zecile de milioane salarii nesimtite si nu mai iesiti in fata ca sunteti jalnici,puturosi si prosti,foarte prosti.

  4. ioana Răspunde

    Da, da sintem cu totii prosti! Vreti sa “cosmetizati” rezultatele ca sa iasa cit mai bine pentru voi .Nu conteaza copii, oamenii care au suferit, nu conteaza banii care s-au cheltuit pentru spitalizarea celor afectati, nu, nu conteaza decit banii vostrii murdari, posturile voastre caldute si bine platite.Sint chiar foarte curioasa care a fost cauza reala si ce masuri veti lua ca situatia sa nu se mai repete. Astept cu nerabdare “rezolvarea” cazului.

  5. s.m. Răspunde

    da-ti demisia tanti!! dupa primul caz omul a mai bagat 21 de oameni in spital. atuncea dv unde ati fost? ce imagine mai are acest local? de ce il protejati? da-ti demisia sau mai bine prefectul sa te deie afara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.