Consiliul de Administraţie al Tarom a fost revocat. Sătmăreanul Valentin Macec nu mai este vicepreşedinte

4 noiembrie 2013 | 10 comentarii

valentin macecMinisterul Transporturilor a revocat întreg Consiliul de Administraţie al Tarom, în contextul conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere şi CEO-ul companiei, Christian Edouard Heinzmann. Sătmăreanul Valentin Macec ocupa funcţia de vicepreşedinte.

Din CA Tarom făceau parte Dan Pascariu (preşedinte), Valentin Macec (vicepreşedinte), Ciprian Lăduncă (membru), Dumitru Prunariu (membru), Marius Ghenea (membru).

“Revocarea tuturor membrilor CA s-a făcut deoarece au încălcat statutul şi mandatul când au decis reducerea mandatului directorului executiv de la 4 ani la un an (…) Se consideră că afirmaţiile din presă membrilor CA au adus grave prejudicii imaginii companiei”, a declarat Teodora Trandafir, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.

“Dacă CA era în mod real nemulţumit de activitatea domnului Heinzmann şi de impactul negativ al măsurilor luate zi de zi de către acesta din funcţia de director general, o abordare prudentă şi diligentă faţă de interesele şi bunul mers al Societăţii impunea luarea de urgenţă a măsurii de revocare a acestuia şi nu aceea de menţinere în funcţie”, a declarat Teodora Trandafir.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că ministerul a propus noului CA al Tarom să analizeze în perioada următoare activitatea preşedintelui executiv al Tarom, Christian Heinzmann şi modul în care acesta şi-a îndeplinit atribuţiile.

“Ministerul Transporturilor nu are nici o poziţie pro nici una contra asupra mandatului domnului Heinzmann. Se va face o evaluare de către noul CA, iar obiectivul este ca Tarom să intre în parametri normali”, a adăugat Trandafir.

Conflictul dintre CA al Tarom condus de Dan Pascariu şi managerul privat, belgianul Christian Heinzmann, a apărut la sfârşitul lunii mai. Managerul privat a declarat că a fost forţat de Pascariu să îşi scurteze mandatul de la 4 ani la doar un an, pe motiv că rezultatele companiei nu arată bine, în caz contrar fiind ameninţat cu demiterea imediată. Astfel că la data de 19 noiembrie mandatul lui Heinzmann ar urma să se încheie.

La finele lunii septembrie, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, declara că mandatul lui Heinzmann se va încheia pe 19 noiembrie, după ce belgianul anunţase anterior că îşi doreşte să-şi continue activitatea în cadrul companiei aeriene şi după această dată.

“Pentru ca domnul Heinzmann să poată implementa acest plan de management, trebuie să aibă suportul CA. Nu se poate ca managerul să tragă într-o direcţie şi Consiliul de Administraţie în altă direcţie. Este împotriva firii şi cineva trebuie să facă un compromis”, a spus Mănescu, la vremea respectivă.

Tarom nu a mai obţinut profit în ultimii cinci ani şi a pierdut poziţia de lider al pieţei, transportând doar 2,19 milioane de pasageri anul trecut, potrivit Ziarului Financiar.

Noul CA Tarom este alcătuit din Dante Stein – consilier onorific al premierului Victor Ponta, Manuel Donescu – secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Florin Luca – consultant strategie bancară, Bogdan Speteanu – director general BCR Leasing şi Răzvan Filipescu – preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Etichete: , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (10)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. marcel spune:

  Si Stef a tolerat asta?

  • DODO spune:

   STEF, DAR CINE-I STEF FARA SILAGHI? NUMAI CACI DE ASA DEPARTE MAI GREU DE AJUTAT, USL MAI ARE ZILE SE RUPE APOI SA VEZI!!!!!!!!!!!

 2. George spune:

  Din pacate vocea si talentul care l-au recomandat pentru acesta inalta functie nu l-au mai ajutat.

 3. vlaicu spune:

  Cum sa le placa romanasilor nostri de un neamt serios, cinstit si muncitor, care nu-i lasa sa fure? Normal ca nu l-au mai vrut…nu e in spiritul traditiei romanesti de a roade cit mai bine ciolanul.

 4. radu spune:

  Din pacate, din acest moment nu mai avem sprijin pentru mentinerea curselor TAROM pe aeroportul Satu Mare.

 5. Mihai spune:

  Foarte bine. Eu ma bucur. Sa nu mai fie nici o cursa spre Satu Mare pana pleaca acest Stefa.

 6. DODO spune:

  CINE MACEC DRACU A STIUT CE FACE, PAI L-A PUS SILAGHI ACOLO, VALENTIN MACEC DIN CAREI A FALIMENTAT FERMA DIN CAREI DE PE STR. GHENCIULUI, APOI SI-A DAT DEMISIA DE LA ,,PRAKTIKER” SATU MARE FACAND O CRIZA DE ISTERIE SI DEPRESIE IN FATA ANGAJATILOR, ASTA NICI SEF DE RAION LA PRAKTIKER NU-I IN STARE,,,,MA BUCUR PT. REALIZARE ACESTUI SMECHER

 7. Fidelia spune:

  Functiile sunt foarte trecatoare…Aviz directorilor si directoraselor de 3 lei care isi dau aere…poate maine va pierdeti scaunul cald primit de la partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest