Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Adrian Ștef: Acuzațiile Agenției Naționale de Integritate sunt nefondate

adrian-stefAgenția Națională de Integritate a transmis în cursul zilei de astăzi 21 martie un comunicat de presă în care sunt declarat incompatibil ca urmare a deținerii simultane de funcții și calități, însă acuzațiile sunt nefondate.

Acuzațiile Agenției Naționale de Integritate prezentate azi pe site-ul internet al instituției, referitoare la faptul că în perioada exercitării mandatului de Vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, aș fi deținut și funcția de administrator al S.C. ȘTEF & CO S.R.L.  între 21 iunie 2008 și 21 aprilie 2009,  sunt nefondate deoarece am renunțat la calitatea de administrator al S.C. ȘTEF & CO S.R.L.  la data de 03.03.2008, anterior începerii mandatului, aspect certificat de Hotărârea AGA a S.C. ȘTEF & CO S.R.L.  prin care a fost confirmată renunțarea la calitatea de administrator dar și de soluția dispusă în dosarul numărul 5208/296/2011 de pe rolul Judecătoriei Satu Mare prin care s-a dispus în baza „art. 278 ind.1 al.8 lit.a C.pr.pen. respingerea ca nefondată a plângerii formulate de petenta AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE , cu sediul în Bucureşti, B-dul Lascăr Catargiu, nr.15, sector 1 împotriva Rezoluţiei din data de 11.05.2011 a Procurorului General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, dată în dosar nr.343/ll.2/2011 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea prin care s-a respins plângerea împotriva Rezoluţiei din data de 14.04.2011 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare dată în dosar nr.256/P/2011, prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de intimatul ŞTEF MIHAI ADRIAN, domiciliat în Satu Mare, str. B.P. Haşdeu, nr.13, jud. Satu Mare.” Precizez ca sesizarea ANI adresată Parchetului, din dosarul mai sus precizat, a avut același obiect și anume că, în perioada exercitării mandatului de Vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, aș fi deținut și funcția de administrator al S.C. ȘTEF & CO S.R.L.  între 21 iunie 2008 și 21 aprilie 2009.

Cu privire la cea de-a doua acuzație formulată de ANI, legată de faptul ca în perioada exercitării mandatului de Președinte al Consiliului Județean Satu Mare, as fi deținut, simultan, atât funcția de președinte, cât și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul ȘTEF MIHAI ADRIAN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ, în perioada 18 iunie 2012 – 30 mai 2013, doresc să precizez următoarele:

Am derulat activități în calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul ȘTEF MIHAI ADRIAN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ, conform autorizaţiei F30/116/2007, doar în anul 2007.

În anul 2008 nu au existat activităţi derulate conform autorizaţiei mai sus precizate.

În anul 2009 am făcut demersuri şi am suspendat activitatea sa de PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ – conform autorizaţiei F30/116/2007. Suspendarea a fost efectivă până în anul 2012 inclusiv.

Ulterior, în anul 2013, conform Rezoluției nr. 4498/30.05.2013 a ORC Satu Mare, s-a dispus radierea PFA Ștef Mihai Adrian conform autorizaţiei F30/116/2007. Aceste aspecte au fost certificate de către Direcţia Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca, respectiv Administraţiei Județene a Finanțelor Publice Satu Mare printr-o adresă pe care am comunicat-o către ANI.

Simpla deţinere a unei autorizaţii, suspendate, în baza căreia nu am acţionat, nefiind îndeplinite de către mine sau de către terți acte sau fapte de comerţ în baza acesteia, nu poate constitui temei de drept pentru considerarea unui caz de incompatibilitate dintre funcţia de  preşedinte şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi calitatea de comerciant persoană fizică.

Pentru argumentele mai sus expuse voi contesta raportul emis de ANI în termenul legal de 15 zile de la comunicare.

 Președinte Consiliul Județean Satu Mare

Mihai Adrian Ștef

16 comentarii

  1. dorica Răspunde

    D-le Stef… spre deosebire de dvs.cei de la ANI chiar stiu cu ce se ocupa…ptr.ca dvs in afara de taiat panglici si de organizat spectacole chiar nu puteti sa faceti ceva in calitate de presedinte…ptr ca nu va pricepeti…a fi un gospodar al judetului mai trebuie si un pic de pregatire profesionala,caci cu educatia fizica e cam greu.

  2. fraier votant Răspunde

    iti spun un secret ADRIENEEEEEE……., GOVOR se bucura cel mai tare ….

  3. cine i a.n.i? Răspunde

    cine i a.n.i?

  4. depi Răspunde

    ce spui tu dorica?inafara de “Dumnezeu sa-i binecuvanteze pe satmareni”-textul cu care se scoate nevolnicul asta- mai e nevoie de vreo competenta?ei comedie, de ce esti asa pretentioasa?
    oricum decerebratul asta,cu o forma evidenta de retard mintal trebuia sa-si gaseasca pe undeva sfarsitul.intr-un fel astia de la ANI ai fac un bine ca daca se mai ambitiona amaratul de silaghi sa-l tina unde e acum ajungea musai la puscarie.
    suntem de rasul tarii.si acum vorbesc serios.la bucuresti,la cluj,la oradea rade lumea de specimenele care ne conduc jutetul.haideti sa iesim din pasivitatea asta nenorocita si sa le dam un sut in fund.hai ca se poate

  5. cine i a.n.i.? Răspunde

    Cine i a.n.i?am vrut sa spun ca ar fi nevoie de cineva care sa aiba puterea ca in momentul in care se constata ca dupa un termen de…cei alesi nu au facut nimic pt.cei care i au ales sa dea de pamant cu ei.doamne cum arata bietul Satmar!!! infect!!!! Domnule primar Infecta a ajuns urbea noastra.

  6. Ionel M. Răspunde

    Imi pare rau pentru acuzatiile aduse la adresa lui Adrian Stef! Sper ca acestea sa fie nefondate! Pentru cei rautaciosi, precizez ca nu sunt nici penelist si nici beneficiar al relatiilor cu acesta, insa il cunosc bine si stiu ce om e.

  7. satmarean Răspunde

    Unde-i strungarul de la UNIO, mustaciosul Ratiu, ajuns fara studii, cu ajutorul celui incriminat de ANI, sef de birou la Aeroport? Nu ar fi trebuit sa-si lase amprenta aici, in semn de solidaritate, cu cel care i-a dat lui, pentru gargara politica, un loc de munca extrem de caldut si i-a promovat si nevasta? Gura targului spune ca deja e cu un picior in PSD, pentru a-si pastra locul de munca si functia de director de gradinita pentru sotie. Dupa ce a fost pe la PDL, traseistul a ajuns la PNL, iar fiindca interesul e mare se pare ca se va vopsi si in rosu, dupa Europarlamentare. Recomandarea unui amic de-al lui ar fi sa aleaga UDMR-ul, fiindca la Satu Mare formatiunea maghiara e aproape tot timpul la carma administratiei locale. Problema este ca nu stie maghiara,iar gargara politica la care se pricepe se face doar vorbind.

    • gaby Răspunde

      Ratiu e binemersi, pupa in fund mai nou udmr-istii :)), o fi stiind el ceva ce alti galbeni n-au aflat inca. Intre timp, cica, ii face deja curte altui Radu, din subordine…prietenii stiu de ce.
      Mai grava pare a fi situatia zanelor modele, si a parasutistului de desant fotograf si marketingist. Deocamdata, e liniste si pace, dar fotomodelele .sunt stresate. La privat cica e nasol, de cand cu guvernarea USL-ista, si nici asigurarile nu mai sunt ce-au fost…,

  8. ionuc Răspunde

    Dumnezeu sa binecuvinteze A.N.I.!

  9. sulea Răspunde

    credeti ca ani are treaba si cu mine decit ca-s pupincuristu lui aditza si n-am studii? multumesc celor ce-mi raspund.

  10. unu' Răspunde

    Da desigur,institutiile statului sunt doar niste aiureli,dar tu stef …franaru’,devenit cu ajutorul politicii mincinoase usl,un terchea berchea,crezi ca ai devenit zeu(asa cum te autointitulezi pe bloguri)!Afla ca esti si tu muritor de rand,ba mai mult in scurt timp vei devenii un anonim,un fost individ care ai trecut prin CJ ca rata prin apa.N-ai facut nimic….bun,nu lasi nimic bun in urma ta.Tie banul iti este prieten,dar gata oamenii s-au lamurit!Jos cutine si la judecata!

  11. gyurika Răspunde

    mare suparare pe iudemerei si pe aliatii lor rosii care nu au a iesi in fata cu realizari concrete ca ale lui Adrian Stef!!!!
    jaf pe bani publici a caracterizat domnia tulipanului arpi care finanta ghiduri turistice mincinoase despre judet in care erau trecute puzderie de obiective maghiare si uitate cele romanesti sau incorect denumite!!!
    cseke a desfiintat spitalele si a adus numai medici maghiari in judet cu ajutorul lui coc..ca si ratoaia de la karei bine mangaIATA DE KOVACICA PRIN CELE SALOANE DOSITE!!!!
    de vakond si tehnikassit nimika fratika????

  12. alt pnl Răspunde

    Nu iese fum fara foc, ai zis chiar tu intro sedinta la pnl.
    Toti hoti sa pateasca la fel.
    Ma bucur pentru tine.

  13. Erdei Dorel Răspunde

    Se pare ca oamenii intra in eroare, in ultimii doi ani la aeroport au fost angajati numai persoane competente! Din pacate, azi poti scrie orice daca te ascunzi dupa un pseudonim. e usor sa scrii daca nu te urmareste vreun proces pentru calomnie, mai ales ca azi lumea se ascunde dupa cel mai gros deget pe care il are, in loc sa-si asume sa spuna si cu riscul sa nimereasca -n gaura!

  14. Erdei Dorel Răspunde

    Se pare ca oamenii intra in eroare, in ultimii doi ani la aeroport au fost angajati numai persoane competente! Din pacate, azi poti scrie orice daca te ascunzi dupa un pseudonim. e usor sa scrii daca nu te urmareste vreun proces pentru calomnie, mai ales ca azi lumea se ascunde dupa cel mai gros deget pe care il are, in loc sa-si asume sa spuna si cu riscul sa nimereasca -n gaura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.