Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Gheorghe Strâmb, supărat pe Emil Boc pentru că solicită impozite pe autospecialele din bani europeni

gheorghe-stramb,-adrian-stef,-gheorghe-danAsociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Transilvania Nord a organizat astăzi conferinţa de închidere a proiectului „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a II-a”, prin care au fost achiziţionate şase autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi şase autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă de  capacitate medie pentru cele şase judeţe din nord vestul ţării.

Directorul ADI, Gheorghe Strâmb a făcut o scurtă prezentare a proiectului, mulţumind conducerii Consiliului Judeţean Satu Mare pentru asigurarea cofinanţării, fără acest aport neputând fi realizat proiectul.

În intervenţia sa, Strâmb a atins şi unele probleme apărute pe parcurs, cum ar faptul că Primăria Cluj Napoca solicită asociaţiei să plătească retroactiv impozit pe cele 76 de autospeciale cumpărate în cele două etape ale proiectului. De asemenea, Strâmb a spus că ar dori ca în strategia Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest să fie regăsită o axă astfel încât să se poată depune astfel de proiecte de dotare a inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

De asemenea, colonelul Strâmb ar dori amenajarea unui poligon de încercare pe raza localităţii Mărtineşti, unde ISU Satu Mare are în proprietate teren

Preşedintele CJ Satu Mare, Adrian Ştef, a spus că va discuta aceste probleme în conducerea Agenţiei de Dezvoltare Regională şi că va discuta cu preşedinţii de consilii judeţene pentru găsirea unei soluţii astfel încât primarul Clujului, Emil Boc, să nu solicite impozite pentru cele 76 de ambulanţe aflate în folosul a 2,5 milioane de locuitori din regiune.

Ştef l-a asigurat pe Gheorghe Strâmb de sprijinul instituţiei mai departe, impulsionându-l să implementeze şi alte proiecte. În momentul de faţă se discută despre achiziţionarea unei autospeciale de intervenţii la înălţime, foarte utilă în mediul urban. Preşedintele CJ a spus că în viitorul apropiat se pot face unele dotări, cum ar fi cumpărarea a GPS-uri pentru autospeciale, cumpărarea de jeep-uri pentru intervenția în zone dificile dotate și cu targă pentru pacienți, achiziționarea unor bărci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.