Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Acțiune de solidaritate în Satu Mare – Un milion de stele

invitatiePe 17 octombrie, începând cu ora 17: oo în mai mult de 30 de localități din România se vor aprinde candelele speranței și a solidarității. Acțiunea de solidaritate intitulat „Un milion de stele” organizat în fiecare an de către organizațiile Caritas din România a ajuns la a șasea ediție la Satu Mare.

Organizația Caritas a Diecezei  Satu Mare s-a alăturat acestui eveniment încă din 2009, de atunci sute de candele sunt aprinse ca semn a solidarității față de cei nevoiași în mai multe localități din județul Satu Mare.  Anul acesta în organizarea Caritas Satu Mare evenimentul se va desfășura în Satu Mare pe Aleea Corneliu Coposu, în Carei la Monumentul Ostașului Român, la Baia Mare în Piața Revoluției și în Sighetu Marmației, pe Aleea Corneliu Coposu.

Prin evenimentul de anul acesta Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare dorește să ajute familiile aflate în dificultate. Cei doritori să ajute pot cumpăra candele la fața locului și pot aprinde aceste lumânări ca semn de solidaritate față de cei săraci. De asemenea donații pot fi făcute și în timpul programului pregătit pentru această ocazie.

Participanții vor fi așteptați cu un program artistic susținut de tinerii voluntari ai organizației de la Ardud, The Big Band și de elevii Școlii de Arte din Satu Mare, care s-au pregătit cu melodii frumoase pentru această ocazie, iar la final, muzica va fi oferită de Csaba Jánosi.

Acțiunea  de solidaritate,  “Un  milion  de  stele” din Satu Mare va  fi  organizată și în caz de ploaie.  Dacă  va  ploua,  evenimentul  va avea loc în incinta holului Casei  de  Cultură  a  Sindicatelor. Nici programul și nici aprinderea lumânărilor nu va fi anulat datorită vremii urâte.

Sursa: Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.