Cinci aperitive perfecte pentru masa festivă de Revelion

31 decembrie 2014 | 0 comentarii

flcfrigarui-pepene_07127300Este momentul potrivit pentru alegerea meniului pentru masa festivă de Revelion. Dacă vreţi o masă reuşită, care să impresioneze toţi invitaţii, vă puteţi inspira din cinci reţete de aperitive delicioase.

1.Ouă umplute, cu topping de bacon crocant

O reţetă care va impresiona cu siguranţă. Ouăle umplute sunt aperitive extrem de căutate la petreceri.

Ingrediente:

12 ouă fierte tari

70 g maioneză

70 g smântână

2 linguri muştar

3 fire de ceapă mărunţite, doar partea verde

4 felii bacon prăjit crocant, tăiat cubuleţe

sare

piper

Mod de preparare:

Ouăle se taie în jumătăţi, pe lungime. Se scot gălbenuşurile şi se pun într-un castron. Se zdrobesc cu o furculiţă, se adaugă maioneză, smântână, muştar şi ceapa verde. Pasta se omogenizează şi se potriveşte de sare şi piper.

Fiecare jumătate de ou se umple cu o lingură de pastă şi se ornează cu bacon crocant. Se servesc reci.

flcoua-umplute-bacon_53762200

2.Bruschete cu vanilie şi fructe moi

O gustare simplă, dar chic, absolut delicioasă! Bruschetele vanilate cu fructe moi vor fi vedeta petrecerilor!

Ingrediente:

3 prune, fără sâmburi

3 piersici, fără sâmburi

2 smochine

o păstaie de vanilie sau o linguriţă esenţă de vanilie

4 linguri de unt

2 linguri zahăr

1 lingură zeamă de lămâie

fistic, pentru ornat

o baghetă cu susan

Mod de preparare:

Prunele şi piersicile se taie felii subţiri, smochinele – felii groase, apoi se pun toate într-o tavă adâncă. Untul se topeşte într-o tigaie, la foc mic. Se adaugă zahărul, vanilia, sucul de lămâie şi se omogenizează. Când zahărul s-a dizolvat, se toarnă sosul peste fructe şi se amestecă uşor. Se dau la cuptor 15-20 de minute, la 200 de grade Celsius, până se înmoaie.

Când sunt gata, fructele se scot. Se ia câte o felie de pâine şi se stropeşte cu sucul lăsat de fructe. Se dau la cuptor 5 minute, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, până devin uşor crocante.

Se scot, se răcesc puţin, cât să poată fi manevrate, apoi se ornează cu o lingură de fructe şi puţin fistic măcinat.

Bruschetele se servesc călduţe.flcbruschete_60618400

3. Rondele de castravete cu brânză Feta

Cuiburi de castravete umplute cu brânză Feta, roşii uscate la soare şi busuioc – aperitive perfecte, gata în 15 minute!

Ingrediente:

170 g brânză Feta, sfărâmată

60 g cremă de brânză, la temperatura camerei

2 linguri suc de lămâie

o jumătate linguriţă sare

un sfert de linguriţă piper

70 ml ulei de măsline

2 castraveţi mari, curăţaţi şi feliaţi

o jumătate de cană roşii uscate la soare, fără suc, mărunţite

câteva frunze de busuioc proaspăt, mărunţite

Mod de preparare:

Brânza Feta şi crema se pun în blender şi se amestecă. Se adaugă sucul de lămâie, sarea, piperul şi se omogenizează. Uleiul se încorporează treptat în crema de brânză. În tot acest timp, blenderul este pornit. Când este gata, se opreşte.

Pe fiecare feliuţă de castravete se pune puţină brânză. Deasupra se pun câteva bucăţele de roşii şi puţin busuioc. Se servesc imediat.flcbranza_19807600

4.Trufe cu brânză de capră

Aperitive perfecte pentru o masă festivă. Ingredientele sunt suficiente pentru 18-20 de bucăţi.

Ingrediente:

300 g brânză de capră, de la frigider

sare

piper

Pentru ornat:

3-4 linguriţe de miere

seminţe de susan

seminţe de mac

alune măcinate

fulgi de migdale

piper roz

parmezan ras

ceapă verde, mărunţită

Mod de preparare:

Brânza se desface într-un castron, apoi se pasează cu o furculiţă. Se potriveşte de sare şi piper.

Când îşi pierde din tărie, se modelează biluţe de mărimea unei nuci. Fiecare biluţă se scufundă într-un amestec de miere şi 4-5 linguri de apă rece, apoi se trece prin seminţe, alune, ceapă verde sau prin orice alte cobinaţii.Trufele se pun pe un platou şi se servesc.flctrufe-branza_73690700

5. Frigărui de pepene galben, prosciutto şi mozzarella, cu piure fin de busuioc

Aroma inconfundabilă de pepene galben bine copt se îmbină perfect cu gustul dulce-sărat al cărnii.

Ingrediente:

120 ml ulei de măsline de calitate

o mână de frunze de busuioc proaspăt

o şalotă medie, tăiată în sferturi

12 bucăţele pepene galben, fără coajă

6 bulgăraşi mozzarella

6 felii subţiri de prosciutto, tăiate în jumătăţi, pe lungime, stânse buchet

piper

6 beţigaşe de frigărui

Mod de preparare:

Într-un blender se face un piure din ulei de măsline, şalotă şi busuioc. (2-3 frunze se păstrează pentru ornat.)

Frigăruile se montează alternând o bucată de pepene, un bucheţel de prosciutto, un bulgăre de mozzarella, prosciutto şi pepene.

Se pot pregăti cu până la 2 ore înainte de a fi servite. Se acoperă cu folie alimentară şi se dau la rece. Cu 15 minute înainte de a fi duse la masă, se scot din frigider şi se lasă la temperatura camerei.

Frigăruile se pun pe un platou de servit şi se stropesc cu piure de busuioc şi şalotă. Se ornează cu frunze proaspete de busuioc şi puţin piper negru.flcfrigarui-pepene_07127300

Sursa: www.realitatea.ro

 

 

 

 

 

Etichete: , , , , , , ,

Categorie: Gastro, Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest