Ultima actualizare: ieri, 20:44

Naţionale

Cresc amenzile de circulaţie, de la 1 ianuarie

images (2)Odată cu creştere salariului minim, vor creşte şi amenzile. De la 1 ianuarie, şoferii pot ajunge să plătească până la 2.000 de lei amendă dacă nu respectă regulile de circulaţie. Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului.

Salariul minim brut pe ţară va creste din 1 ianuarie de la 900 de lei la 975 lei, potrivit unei hotărâri de Guvern adoptate miercuri în şedinţa Executivului.

Majorarea salariului minim brut pe economie are şi o parte mai puţin bună. Codul Rutier prevede că amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numarului punctelor-amendă aplicate, iar un punct-amendă reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului – art. 98, alin. (1) şi (2). Punctul de amendă va creşte de la 90 de lei la 97,5 lei.

În consecinţă, șoferii indisciplinaţi în trafic vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru plata amenzilor, de la 1 ianuarie 2015.

Sursa: www.romaniatv.net

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.