O nouă reţinere la Finanţele Satu Mare. Spălare de bani şi luare de mită!

13 ianuarie 2015 | 20 comentarii
DGFP Satu Mare

DGFP Satu Mare

O nouă reţinere a avut loc luni la Finanţele Satu Mare. După fostul Şef, Ioan Mircea Ardelean, a fost reţinut şi Soos Istvan, şef al Biroului de Colectare şi Executare Silită Persoane Juridice.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciului Teritorial Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 12.01.2015, a inculpatului SOOS ISTVAN, șef Birou Colectare și Executare Silită Persoane Juridice în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Satu-Mare, la data faptelor, în sarcina căruia s-au reţinut infracțiunile de: complicitate la luare de mită în formă continuată şi spălare de bani. 
Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada noiembrie-decembrie 2013, respectiv luna martie 2014, inculpatul Soos Istvan, în calitate sa de șef Birou Colectare și Executare Silită Persoane Juridice în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Satu Mare, în urma unei înțelegeri prealabile cu șeful său, inculpatul Ardelean Ioan Mircea, a pretins de la un agent economic, în numele acestuia din urmă, mai multe obiecte de mobilier (canapele fixe și extensibile, pat dormitor, saltele, perne etc.), în vederea mobilării a 4 locuințe ce aparțineau celor doi inculpați sau unor rude ale acestora.
Aceste bunuri, în valoare totală de aprox. 12.500 lei, au fost livrate de firma respectivă la adresele indicate de inculpatul Soos Istvan, fără a fi achitate de beneficiari. 
În schimbul acestui folos patrimonial, inculpatul Soos Istvan i-a dat de înțeles reprezentantului societății comerciale respective, că șeful său, va proteja activitatea firmei, cu ocazia derulării unor controale fiscale desfășurate de către inspectorii fiscali din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Satu Mare, în perioada noiembrie-decembrie 2013.
Pentru a disimula primirea bunurilor respective, cu titlu de mită, inculpatul Soos Istvan i-a dispus agentului economic să întocmească o factură către firma unei rude, care nu a fost înregistrată în contabilitatea societății respective și nici nu a fost achitată până în prezent.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații – Direcția Județeană Satu are. 
Inculpatului Soos Istvan i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, la data de 13 ianuarie 2015, la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sursa: DNA

Etichete: , , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (20)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. viorel spune:

  Vlad sefu sa ne spuna cand il prinde pe criminal, s-au uitat ? Colegii tai prosti si tarani te saluta.

 2. bogdan spune:

  Nici o informare cu crima ce a fost in S.M. ce face sefu cel mare?

 3. bran spune:

  Alo criminalu de ce nu te predai. Sefu Vlad te asteapta

 4. ginosalam spune:

  Pe toti care sunt cu musca pe caciula,cu dedicatie La multi ani (la beci ) incepe curatenia de primavara

 5. Iannis spune:

  DNA,una din singurele institutii publice din tara asta care isi face datoria.
  Multumim!

 6. adrian spune:

  Govore, se strange latul!! o inceput DNA sa-ti ia neamurile, vai, vai

 7. Mirica spune:

  si pe cei de la portal sm ar trebui sa- i verifice cineva!!!!

 8. nicu spune:

  Au insomnii cei care au facut combinatii cu Ardelean I.M.Da pe datatorul de mita nu-l retine?Ca banuiesc ca denuntatorul e Ardelean din arest si nu agentul economic datator de canapele,saltele si perne?

  • gheorghina spune:

   Se stia demult de ala micu’……dar l -au luat pe al’ mare, mai intai. Oricum si-o meritau ,ca toti cei ce fac asa cv.

 9. roxana spune:

  D_l Coiica cand urmeaza sa fie pupat de mascati ?

 10. Dan Cristian Podina spune:

  Va vine randul la toti.Roata se invarte baieti!!!

 11. izolator spune:

  La puscarie cu toti dar coica cind va merge?????

 12. anchetator spune:

  domnule VIRGIL habar nu ai ce scrii , domnul primar are chiar mare legatura cu acest caz , nu scrie daca nu esti informat , inteleg vrei sa aperi pe cineva dar esti departe foarte departe de subiect, te rog cind o sa vezi ca are lagatura si primarul sa nu te apuci sa scri ca este o facatura sau un dosar aiurea sau etc , multumesc pentru intelegere si te inteleg pentru NECUNOSTINTA DE CAUZA.

 13. Razvan spune:

  ptr cei de la Portal SM : actualizati stirea, mafiotul asta de Soos a fost arestat pe 30 zile de tribunalul Bihor. Vezi aici : http://portal.just.ro/111/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11100000000092343&id_inst=111

 14. CATALANDRU spune:

  urmeaza arestarea lui COICA , asteptam dna sa-l luati odata , COICA , noi oamenii care nu suportam minciuna te vrem arestat de dna , DNA DNA DNA , i-al pe COICA PE COICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest