Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

8 tineri sătmăreni, cavaleri ai fluierului, vor participa la programul ”Tinere Talente”

Sergiu TabacaruSatu Mare nu produce doar fotbaliști tineri promițători, ci și arbitrii. Nu mai puțin de opt arbitrii sătmăreni au fost selectați să facă parte din programul ”Tinere Talente”, o acțiune națională a Comisiei Centrale a Arbitrilor din România, care are scopul de a promova și forma tineri centrali și asistenți din liga a IV-a.

Acţiunea face parte dintr-un amplu plan de dezvoltare al arbitrajului, conceput, organizat şi sprijinit de UEFA în vederea ridicării nivelului arbitrajului, urmând ca vârfurile piramidei să constituie baza ariei de selecţie pentru competiţiile de top din Europa. Din 2011, România este una dintre ţările care au semnat “Convenţia UEFA pentru formarea, educarea şi organizarea arbitrilor”.

Centralii Robaș Raul, Ciocoi Marian și Berei Roland, împreună cu asistenții Levente Lukacs, Nagy Szabi, Tomi Kallos, Zsolt Kopriva și Sergiu Tăbăcaru sunt cei opt arbitri sătmăreni care au trecut de preselecția organizată de Comisia Județeană de Arbitrii Satu Mare și vor participa la etapa următoarea programului. Etapa zonală se va desfășura în opt centre de testare: Mogoșoaia, Buzău, Brăila, Iași, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Timișoara și Pitești. Arbitrii sătmăreni se vor prezenta vineri la Cluj, pentru susținerea testelor teoretice și fizice, iar dacă vor trece şi de această fază, vor concura pentru un loc în loturile din eşaloanele superioare la etapa naţională.

”Sper să trecem toți testele cu brio. Știu că suntem pregătiți corespunzător și toți vrem să evoluăm la un nivel superior. Depinde doar de noi. Pentru mine personal, sper să las o impresie bună. E ultimul tren pentru un nivel mai înalt și vreau să profit la maxim de ocazie. În septembrie avem și examenul pentru Liga a 3-a și ne pregătim intens și pentru asta”, ne-a declarat Sergiu Tăbăcaru, unul dintre cei opt arbitrii sătmărenii incluși în program.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.