Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Pompierii sătmăreni, cei mai buni la urcat scările

concurs pompieri 2Cu ocazia zilei de 13 Septembrie, Ziua Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare, a organizat în cursul zilei de azi Concursul internaţional Scări Ediţia a-IV-a 2015, având ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare intervenţiei în situaţii de urgenţă la clădirile înalte.

Acesta a constat în urcarea pe scările interioare a unui echipaj format din  doi servanţi pompieri, echipaţi pentru intervenţie, cu costum de intervenţie, cască de protecţie, mănuşi, centură şi bocanci de intervenţie, aparatul de respirat cu aer comprimat în poziţie de lucru şi având asupra lor două role de furtun TIP C, coardă de salvare, cordiţă de legat furtun , un toporaş p.s.i., distribuitor şi o ţeavă de refulare a apei, până la etajul 10 al unei clădiri industriale din cadrul societăţii ABO MIX Satu Mare (175 trepte, la înălţimea de 32 de m).

          Menţionăm că în cadrul competiţiei au participat un număr de 17 echipe din cadrul subunităţilor de intervenţie ale inspectoratului, câte un echipaj de pompieri din județele Regiunii de Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistrița și Maramureș), precum şi un echipaj internaţional din Ungaria (Nyiregyhaza).

           În urma desfăşurării concursului clasamentul este următorul:

LOCUL III – ECHIPA DE POMPIERI DIN LOCALITATEA NYIREGYHAZA-UNGARIA, FORMATĂ DIN  BAKA CSABA ŞI BORKO IOZSEF, CONDUSĂ DE MR. TOLDI ANDRAS , cu timpul de  1 minut, 12 secunde şi 35  sutimi.

LOCUL II – ECHIPA  DETAŞAMENTULUI DE POMPIERI SATU MARE, FORMATĂ DIN ŞI PLT. MAJ.SEKELY OLIVER ȘI SG.MAJ. HAJDU CRISTIAN, CONDUSĂ DE PLT. ADJ. BORBELY ŞTEFAN, cu timpul de 1 minut, 08 secunde şi 40 sutimi.

LOCUL I – ECHIPA  DETAŞAMENTULUI  DE POMPIERI SATU MARE, FORMATĂ DIN PLT.MAJ. MOŞ OLIMPIU ŞI PLT.MAJ.DEMIAN MARIAN CONDUSĂ DE PLT. MAJ. BORBELY ŞTEFAN, cu timpul de  1 minut, 00 secunde şi 73 sutimi.

Cel mai bun timp, la individual a fost realizat de către PLT.MAJ.DEMIAN MARIAN – 0,53 secunde.

  Cel mai vârstnic participant la competiţie a fost PLT. MAJ. SEKELY OLIVER, în vârstă de 41 de ani, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare.

  Rezultatele obţinute de pompierii participanţi sunt foarte bune, cea ce dovedeşte  nivelul FOARTE BUN de pregătire  al acestora.

concurs pompieri

  În concluzie putem spune că acest concurs şi-a atins obiectivele, fiind benefic pentru ridicarea nivelului de pregătire fizică a pompierilor prin antrenamentele desfăşurate premergător concursului şi prin desfăşurarea  efectivă a acestuia, cât şi pentru  îmbunătăţirea capacităţii de reacţie si intervenţie pentru stingerea incendiilor la clădiri înalte.

          De asemenea şi participarea pompierilor din ţara vecină a avut un rol constructiv, pe lângă competiţie având loc şi socializarea pompierilor, precum şi schimbul de experienţă, având în vedere faptul că între cele două ţări există încheiate protocoale de colaborare privind intervenţia comună în situaţii de urgenţă.

           Concursul s-a încheiat cu festivitatea de premiere, la care a fost prezent inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş”, Col. Dan Gheorghe, care le-a  înmânat diplomele şi premiile învingătorilor.

          Conducerea şi cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al Judeţului Satu Mare le mulţumesc tuturor concurenţilor pentru participare, adresându-le pe această cale felicitări tuturor participanţilor pentru prestaţia avută.

 Sursa: ISU Satu  Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.