Ultima actualizare: azi, 20:54

Locale

Fermierii sătmăreni blochează Capitala. Ce i-a determinat să facă asta

protest fermieri2Circa o sută de fermieri sătmăreni, alături de alți colegi din județele Maramureș, Bihor, Sălaj și Iași, au luat azi cu asalt Palatul Parlamentului, organizând un protest prin care-și arată nemulțumirea față de întârzierea plății subvențiilor din pricina blocajelor modulului cu care lucrează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), față de legea nedreaptă a vânătorii, față de vânzarea terenurilor agricole către străini, subvențiile pe pășuni, povara impozitelor și altele.

Acțiunea de protest a început încă de dimineață când fermierii, mai bine de o mie, s-au adunat în fața Palatului Parlamentului. ”Hoții! Hoții!”, ”Nu se dau subvențiile!”, ”Noi plătim penalități la Fisc pentru că nu avem cu ce să ne plătim impozitele!”, ”Nu mai avem abatoare!”, ”Nu mai avem asociații. Vin francezii și belgienii și ne cumpără vițeii!”, ”Când ni se dau subvențiile?!”, sunt doar câteva dintre lozincile pe care fermierii le-au scandat aici.  

”Nu o să primim subvențiile nici pe 8 aprilie. Am venit de la 700 de kilometri, din Satu Mare, și am venit cu trei autocare. Ne cerem drepturile care ni se cuvin! Nu cerem nimic în plus”, spune supărat un fermier din Satu Mare.

protest fermieri1

La un moment dat, s-au produs și busculate, agricultorii împingând cu furie cordoanele de jandarmi, dar, din fericire, acțiunea de protest nu a degenerat.

Protestatarii au rămas în fața Palatului Parlamentului până în jurul orei 13 după care au parcus pe jos aproape 5 kilometri, până în Piața Victoriei, unde mai protestează încă circa două ore în fața clădirii Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.