Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Primele berze au ajuns în județ și au adus primăvara cu ele

barza2Din acest moment se poate spune că primăvara a venit cu adevărat în județ, chiar dacă vremea de afară este destul de capricioasă. Acest lucru este dovedit de apariția primelor berze pe teritoriul județului nostru.

Un grup de trei berze au fost văzute ieri după-amiază pe un câmp din apropierea municipiului Satu Mare, semn că de acum încolo vom avea parte de primăvară. Berzele s-au oprit din zborul lor, s-au așezat pe un câmp arat din jurul orașului și, istovite de drum, și-au căutat de mâncare.

Nu peste mult timp, însă, au început să-și adune surcele pentru a-și repara cuburile lăsate în toamnă, când au fost nevoite să se îndrepte spre ținuturi mai calde.

barza1

Din câte se pare, berzele văzute ieri în apropiere de Satu Mare sunt doar avangarda. Spre casă au pornit și berzele monitorizate prin GPS de Societatea Carpatină Ardeleana. După mai multe tentative de a porni spre casă, barza cu pricina a pornit de două zile din Tanzania și se îndreaptă vertiginos spre cuibul lăsat la Bercu Nou, potrivit semnalului GPS.

barza3

Cu siguranță că, în scurt timp, în județ vor apărea tot mai multe berze dar și alți vestitori ai primăverii care se întorc din țările calde.

Traseul berzei monitorizate pe GPS de Societatea Carpatină Ardeleană poate fi urmărită aici: 

http://satellitetracking.eu/inds/showmap/?check_249=249

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.