ALDE: ”Propunem un model economic bazat de investiții”

8 decembrie 2016 | 126 comentarii

conferinta-de-presa-sediul-alde-satu-mare-1ALDE le propune partidelor politice o provocare sub forma unui pact național de investiții pentru perioada 2017-2020. România are nevoie de un model economic bazat de investiții, care să asigure sustenabilitatea tuturor măsurilor necesare pentru asigurarea unui trai decent în România.

E nevoie de bani pentru salarii și pensii mai mari

               În ultima perioadă sunt foarte multe propuneri pe care le fac partidele politice: de creșteri de salarii, de pensii, alte măsuri pe care le înțelegem, unele sunt fundamentate, altele nu. Având în vedere că România a avut o creștere economică bazată în primul rând pe consum, cred că avem datoria ca atunci când vorbim de astfel de măsuri, care înseamnă o povară pe buget să facem ca aceste măsuri să fie sustenabile.

Cum asigurăm resursele necesare

               ALDE propune un model economic bazat de investiții care să asigure sustenabilitatea tuturor măsurilor pe care le propun partidele politice. E vorba de un procent pe care vrem să-l angajăm și la care sperăm să adere toate partidele astfel încât, în funcție de opțiunile doctrinare, să putem spune de unde avem să suținem toate aceste măsuri.              

România are indicatori economici buni

               Realitatea arată că România are indicatori economici foarte buni. Creştere economică foarte bună în ultima perioadă. Atragem atenţia însă asupra riscului pe care îl reprezintă perpetuarea acestei creşteri economice bazate pe consum. Este bună pentru o anumită perioadă, dar dacă nu este susţinută de investiţii, indicatorii se vor pierde. Noi chiar ne-am permis să facem un apel şi dacă partidele vor adera la acest pact este foarte bine.

 Angajamentul ferm al ALDE

               Angajamentul pe care îl face ALDE este acela că, dacă un guvern din care fac parte partidele politice care s-au angajat la pact, dacă nu realizează 6% din PIB  în fiecare an, la sfârşitul anului să îşi prezinte demisia. Acesta este angajamentul pe care noi îl facem şi sper să adere în această campanie cât mai mulţi la el.

Sursa: ALDE Satu Mare

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (126)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Andrei spune:

  Succes ALDE. O echipa de oameni sufletisti. Satmarenii au incredere in voi.

 2. Hritut spune:

  Succes ALDE! Sunt propuneri serioase, ma bucur.

 3. Coco spune:

  Felicitari ALDE. ati facut lucruri frumoase si aveti un program bun in continuare. Va susti

 4. Miruna spune:

  Eu voi vota Alde pe considerentul ca daca vor castiga alegerile, prim ministru va fi Tariceanu si judetul Satu Mare va avea un ministru ceea ce e mare lucru pentru satmareni. Succes ALDE.

 5. Mara spune:

  Idei bune pentru o Romanie mai buna. Singurii cu un astfel de program. Ma bucur ca cineva se gandeste si la partea aceasta.

 6. Aladin spune:

  Forte bune proiecte, Romania trebuie redata romanilor si sunt fericit ca exista astfel de propuneri serioase. Bafta ALDE

 7. Dormeo spune:

  Avem nevoie de oameni ca cei din ALDE la conducere. Numai asa poate avansa tara asta. Multa bafta duminica

  • Oprea spune:

   Sper sa iasa lumea la vot si sa aleaga Alde. Sigur vom avansa astfel

   • Traian spune:

    ALDE are ZERO credibilitate.

   • Pop Nicolae spune:

    Cine sunt cativa dintre cei ce nu merita votul romanilor….Călin Popescu Tăriceanu (copreşedinte ALDE, preşedinte al Senatului României) – trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, audiat de DNA ca martor într-un dosar de corupţie.
    Ovidiu Silaghi (deputat ALDE) – urmărit penal în 5 dosare.
    dosar.
    Adrian Ştef (fost preşedinte CJ Satu Mare, ALDE Satu Mare) – acuzat de ANI de conflict de interese penal, anchetat de DNA

  • Viorel spune:

   Cei din ALDE stiu doar sa faca promisiuni. Mi-e scarba de acest stil de a face politica!

  • Eleonora spune:

   ALDE este un partid de penali, nu au ce caută la guvernare. De fapt, nici nu intra in Parlament.

  • Teofil spune:

   Poti sa-i votezi si de doua ori, tot nu intra in Parlament.

 8. Petre Pan spune:

  Oameni buni, iesiti duminica la vot. Nu stati in casa. Trebuie sa votam oameni competenti ca cei din ALDE. Avem nevoie de implicare si de proiecte ca acestea

 9. Zeus spune:

  Sustinand ALDE avem o mare sansa sa facem din Romania o tara mai buna, mai curata, mai prospera

 10. Mihai spune:

  Succes A.L.D.E.

 11. Marcel spune:

  Treziti-va si nu mai alegeti oameni slabi. ALDE are cea mai puternica echipa. Ei trebuie sa ne reprezinte

  • Sătmărean spune:

   Voi, aldeistilor, vorbiti de investitii ,voi cei care v-ati pus un vanzator de covoare city-manager,o educatoare-manager la spital, un tamplar -director adjunct la muzeu, un muncitor necalificat, dat afara de la Romtelecom-director… la Aeroport,si alti pupincuristii pusi in functii bune, chiar daca nu corespundeau nici profesional si nici moral! E scandalos! Una promiteti si alta faceti!!!

  • Anca spune:

   Cei care susțineți Alde sa înțelegeți ca presedintele acestui partid solicita de ani buni desființarea DNA si blocarea anchetării parlamentarilor corupți.

  • Henrieta spune:

   Imaginea de azi a ALDE reprezintă desăvârşirea operei preşedintelui Tăriceanu – un partid al penalilor, grupare privită cu reticenţă de opinia publică, aflată la periferia scenei politice şi care are ca unică platformă – program pentru România lupta împotriva justiţiei şi statului de drept.

 12. Arni spune:

  ALDE E CEL MAI BUN PARTID DINTRE TOATE. BAFTA ALDE SATU MARE!

  • Oana spune:

   Numai minciuni, numai promisiuni desarte.

  • Dana spune:

   Ei vorbesc de investitii, cei care au investit increderea lor in penali…Lista penalilor din ALDE

   - Călin Popescu Tăriceanu (copreşedinte ALDE, preşedinte al Senatului României) – trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, audiat de DNA ca martor într-un dosar de corupţie.
   - Cătălin Harnagea (copreşedinte ALDE Sector 3, copreşedinte ALDE Vâlcea) – cercetat pentru fapte de corupţie în dosarul Microsoft.
   - Varujan Vosganian (senator ALDE) – scăpat de colegii din Senat de urmărirea penală pentru constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi delapidare.
   - Daniel Chiţoiu (deputat, fost Secretar General ALDE) – scutit prin votul parlamentarilor de urmărirea penală în dosarul „ASF.
   - Ovidiu Silaghi (deputat ALDE) – urmărit penal în 5 dosare.
   - Eugen Durbacă (senator, vicepreşedinte ALDE, preşedinte ALDE Galaţi) – cercetat de procurori într-un dosar vizând săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.
   - Dorinel Ursărescu (deputat ALDE) – condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii şi cercetat de DNA într-un nou dosar.
   - Adrian Ştef (preşedinte CJ Satu Mare, preşedinte ALDE Satu Mare) – acuzat de ANI de conflict de interese penal.
   - Steluţa Cătăniciu (deputat ALDE, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor) – acuzată de ANI de conflict de interese administrativ.
   - Cristian David (fost ministru al Internelor, responsabil cu organizarea evenimentelor în cadrul ALDE) – trimis în judecată pentru că ar fi primit mită 500.000 de euro.
   - Dian Popescu (senator ALDE) – condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.
   - Christian Gigi Chiru (senator ALDE) – condamnat în primă instanță la șase luni închisoare cu suspendare pentru mită electorală în alegerile locale din 2012 şi urmărit penal în alt dosar, pentru luare de mită (1,5 milioane de euro) şi spălare de bani.
   - Mircea Moloţ (preşedintele ALDE Hunedoara, fost președinte al Consiliului Județean Hunedoara) – urmărit penal pentru trafic de influenţă, luare de mită, folosirea influenţei, instigare la spălare de bani, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat.
   - Ion Ariton (senator ALDE, preşedintele ALDE Sibiu, fost ministru al economiei) – cercetat pentru abuz în serviciu în dosarul “Gala Bute”, cercetat în 2002 pentru neglijenţă în serviciu şi fals intelectual.
   - Aristotel Căncescu (preşedinte ALDE Braşov, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov) – trimis în judecată pentru de abuz în serviciu, luare de mită, spălare de bani, trafic de influență și instigare la tentativă de abuz în serviciu.
   - Octavian Marius Popa (deputat ALDE, vicepreşedinte al Biroului Politic Central al ALDE) – „coleg de dosar” cu preşedintele Tăriceanu, audiat ca martor în dosarul de corupţie al fostului viceguvernator, Bogdan Olteanu.
   - Scarlat Iriza (deputat ALDE) – personaj controversat, pe care presa îl descrie ca fiind plin de bani şi de dosare penale întocmite în urma implicării în mai multe privatizări frauduloase.
   - Andrei Voloşevici (senator ALDE, fost primar al Ploieştiului) – trimis în judecată pentru abuz în serviciu și două fapte de trafic de influență.
   - Tudor Pendiuc (fost primar al Piteştiului, anunţat ca şi candidat ALDE la Senat) – trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
   - Mihăiţă Calimente (deputat ALDE, preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SIE) – acuzat de ANI de conflict de interese.
   - Ioan Lazăr (preşedinte ALDE Alba) – cercetat penal pentru implicare în activităţi de trafic de persoane în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”.
   - Ionică Anuţoiu (lider ALDE Braşov, vicepreşedinte naţional ALDE) – condamnat în 2007 pentru lovituri cauzatoare de moarte, cercetat, în prezent, pentru fraude bancare.

  • Gina spune:

   Cine se gandeste la viitorul tarii, nu voteaza ALDE!

  • Trahanache spune:

   Pentru ce votezi ALDE? Consideri ca Tariceanu sprijină democrația, luptând împotriva justiției? Mai gândește-te!!!

  • roman spune:

   Mai aldeistilor, numai gogosi electorali ne vindeti?! Cine va crede. Sunteti nuli la credibilitate.

 13. Radu spune:

  votand ALDE, dam o sansa romanilor din Satu Mare sa nu fie calcati in picioare de straini, de sovini si de iredentisti.

 14. Satmarel spune:

  ADRIAN STEF ESTE UN PARVENIT, UN CIOCOI CU CETATENIAE MGHIARA!!!!!!! HUOOOOOOOOOOO!!!!!

 15. Marius spune:

  Merg pe mana celor de la ALDE. cei mai buni si cei mai profesionisti

  • Sorin spune:

   Alde sunt o adunătura de tâlhari . Ei Defapt pt asta se pregătesc. NU trebuie votați sub nici o forma. Alde nu trebuie sa între in parlament si trebuie sa dispară de pe scana politica

  • Turcu spune:

   Pe mâna lor mânjită mergi. Pentru ca este al doilea partid cu cei mai multi candidați penali. Evident PSD e primul . Exclus Alde

 16. Informatorul spune:

  Dacă alegerile parlamentare vor fi câştigate de PSD şi ALDE, atunci asupra României se va aşterne noaptea, ţara se va duce de râpă, fără nicio exagerare, a opinat filozoful Gabriel Liiceanu.
  Nu de puţine ori în aceşti ultimi ani am fost întrebat de cunoştinţe, de prieteni, cum e cu putinţă ca oameni condamnaţi penal sau oameni cu probleme în justiţie să poată să ajungă candidaţi pe listele unor partide şi după aceea parlamentari. Şi le-am răspuns în general că, precum în toate ţările Uniunii Europene, nu se pot suspenda odată cu condamnările penale sau cu cercetările în justiţie drepturile civile.
  Cum se face, a fost întrebat mai departe filozoful, că în parlamentele din celelalte ţări din UE nu există oameni care sunt cercetaţi penal sau condamnaţi, la care el a replicat: “păi nu sunt puşi de partide pe liste şi nu sunt puşi, pentru că dacă i-ar pune, şi-ar pierde creditul electoratului”.
  Atunci, cum se face ca România este singura ţară, să zicem, care în clipa în care partidele propun pe listele lor candidaţi cu probleme penale aceştia sunt aleşi de electorat?! Evident răspunsul este: electoratul român este unul care nu are cultură politică, iar partidele care pun asemenea oameni pe liste şi îi împing în Parlament ştiu exact că beneficiază de ignoranţa politică a unui electorat, a precizat Liiceanu, vorbind despre marea problema a “Parlamentului borfaşilor”.
  Mai sunt câteva zile până la alegerile parlamentare, iar listele partidelor care au şansă să formeze majoritatea în urma scrutinului – PSD şi ALDE – sunt pline de candidaţi cu probleme penale.
  În orice caz, faptul că noi trăim în clipa de faţă cu asemenea liste electorale şi în curând ne vom trezi prin neşansă, prin dramă, prin tragedie aş spune, cu toţi aceşti oameni în Parlament, ne face să credem că am intrat într-un cerc vicios care se bazează pe lipsa de educaţie a electoratului şi care ne va împinge într-o tragedie din care nu vom mai şti cum să ieşim. Deci vă spun cu toată încredinţarea: am senzaţia că dacă va câştiga PSD cu ALDE, România se va duce de râpă.
  Potrivit filozofului, gradul de manipulare la care este expus poporul în clipa de faţă are la bază evident hibe enorme în educaţie. Faptul că de 27 de ani situaţia mentală a populaţiei noastre se degradează din cauză că învăţământul a fost făcut vraişte explică situaţia în care am ajuns.
  Nu ne aşteptăm la un miracol şi într-adevăr merită să fim conştienţi că dacă lucrurile nu ies în varianta dorită (cu Cioloş premier după alegeri – n.r.), atunci asupra României se va aşterne noaptea, fără nicio exagerare. Liviu Dragnea a spus deja că ministrul Justiţiei va fi numit dintr-un partid politic. Grija acestor oameni va fi să fure şi să nu poate fi pedepsiţi. Ne-am obişnuit cu asta. Ştim ce s-a întâmplat şi nu se vor schimba de la o zi la alta.
  Filozoful a explicat că regula fundamentală a unui adevărat stat democratic este ca oamenii aleşi să-i slujească pe ceilalţi, ca reprezentanţii să îi slujească pe reprezentaţi.
  După Colectiv, răbufnirea enormă care a urma în societatea civilă a fost legată exact de acest lucru – oamenii ăştia, ştim prea bine, de 26-27 de ani nu ajung acolo ca să slujească poporul ci ca să slujească interesele lor de grup. Ajung în Parlament cu o misiune specială dată de partidul lor pentru interesele membrilor partidului lor. Aroganţa pe care o capătă este uriaşă şi această aroganţă, pe oameni cu nivelul nostru de luciditate şi de cultură, ne scoate din minţi”, şi-a exprimat nemulţumirea Liiceanu, adăugând că aceşti politicieni sunt atât de versaţi încât au canalizat furia maselor pe numele franţuzesc al premierului – Julien – şi nu pe grozăviile pe care la fac ei.
  Deci premisa de la care plecăm este că şi-au făcut treaba şi au ştiut încotro să ducă furia maselor. (…) România va intra într-un blocaj. În raport cu asta, se pare că Cioloş a făcut cât a putut. Senzaţia pe care o lasă multora este că ar fi putut să facă mai mult pentru ca să nu ajungem la acest blocaj. Vă spun, vântul care bate peste noi nu este unul de veselie.

 17. Miruna spune:

  aleg cu incredere echipa ALDE. vad acolo oameni de calitate si cu eperienta in administratie. sunt sigura ca vor castiga

  • Una cu Mir spune:

   Daca nu ai nimic mai bun de facut, alege partidul cu cei mai multi penali, cu cei mai aprigi luptatori împotriva statului de drept, cu cei mai ipocriti oameni pe care i-am intalnit in viata asta,alege ALDE Satu Mare, condus de fostul pesedist Ovidiu Silaghi, cel care fuge de justitie ca Dracul de tamaie!

  • Sorin spune:

   Alde are cea mai corupta si penală echipa dupa PSD . Silaghi un corupt , Ștef in devenire .Lasati-ma cu Alde

 18. Un cetatean spune:

  ALDE fara personaje ca Papici. Cu asemenea dive penibile , care soptesc la urechea lui Tariceanu ca se vor vedea la Bucuresti in Parlament , mesaj postat pe facebook sub poza cu Tariceanu, nu cred ca se poate face ceva !

 19. Sandi spune:

  ALDE are pe departe cea mai buna echipa. o sa vedeti rezultatele duminica. ceilalti sunt mici de tot

  • Robert spune:

   Ai de mine ce echipa are ?? Silaghi condamnat penal , Ștef cercetat in mai multe dosare , urmează sa fie condamnat , Papici o incapabila , nu poate coordona un spital cu siguranța nu va putea face nimic nici la parlament . Asta e echipa Alde ?? Care candidează ?? Serios

  • Turcu spune:

   Cea mai praf echipa din țara. Au ramas o mâna de oameni ,toti pleacă la alte partide.Alde nu fac 5% , praful se alege dupa alegerile din 11

 20. Romanu spune:

  Infractori !

 21. InimaDeLeu spune:

  Lista penalilor din ALDE

  - Călin Popescu Tăriceanu (copreşedinte ALDE, preşedinte al Senatului României) – trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, audiat de DNA ca martor într-un dosar de corupţie.
  - Cătălin Harnagea (copreşedinte ALDE Sector 3, copreşedinte ALDE Vâlcea) – cercetat pentru fapte de corupţie în dosarul Microsoft.
  - Varujan Vosganian (senator ALDE) – scăpat de colegii din Senat de urmărirea penală pentru constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi delapidare.
  - Daniel Chiţoiu (deputat, fost Secretar General ALDE) – scutit prin votul parlamentarilor de urmărirea penală în dosarul „ASF.
  - Ovidiu Silaghi (deputat ALDE) – urmărit penal în 5 dosare.
  - Eugen Durbacă (senator, vicepreşedinte ALDE, preşedinte ALDE Galaţi) – cercetat de procurori într-un dosar vizând săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.
  - Dorinel Ursărescu (deputat ALDE) – condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii şi cercetat de DNA într-un nou dosar.
  - Adrian Ştef (preşedinte CJ Satu Mare, preşedinte ALDE Satu Mare) – acuzat de ANI de conflict de interese penal.
  - Steluţa Cătăniciu (deputat ALDE, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor) – acuzată de ANI de conflict de interese administrativ.
  - Cristian David (fost ministru al Internelor, responsabil cu organizarea evenimentelor în cadrul ALDE) – trimis în judecată pentru că ar fi primit mită 500.000 de euro.
  - Dian Popescu (senator ALDE) – condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.
  - Christian Gigi Chiru (senator ALDE) – condamnat în primă instanță la șase luni închisoare cu suspendare pentru mită electorală în alegerile locale din 2012 şi urmărit penal în alt dosar, pentru luare de mită (1,5 milioane de euro) şi spălare de bani.
  - Mircea Moloţ (preşedintele ALDE Hunedoara, fost președinte al Consiliului Județean Hunedoara) – urmărit penal pentru trafic de influenţă, luare de mită, folosirea influenţei, instigare la spălare de bani, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat.
  - Ion Ariton (senator ALDE, preşedintele ALDE Sibiu, fost ministru al economiei) – cercetat pentru abuz în serviciu în dosarul “Gala Bute”, cercetat în 2002 pentru neglijenţă în serviciu şi fals intelectual.
  - Aristotel Căncescu (preşedinte ALDE Braşov, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov) – trimis în judecată pentru de abuz în serviciu, luare de mită, spălare de bani, trafic de influență și instigare la tentativă de abuz în serviciu.
  - Octavian Marius Popa (deputat ALDE, vicepreşedinte al Biroului Politic Central al ALDE) – „coleg de dosar” cu preşedintele Tăriceanu, audiat ca martor în dosarul de corupţie al fostului viceguvernator, Bogdan Olteanu.
  - Scarlat Iriza (deputat ALDE) – personaj controversat, pe care presa îl descrie ca fiind plin de bani şi de dosare penale întocmite în urma implicării în mai multe privatizări frauduloase.
  - Andrei Voloşevici (senator ALDE, fost primar al Ploieştiului) – trimis în judecată pentru abuz în serviciu și două fapte de trafic de influență.
  - Tudor Pendiuc (fost primar al Piteştiului, anunţat ca şi candidat ALDE la Senat) – trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
  - Mihăiţă Calimente (deputat ALDE, preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SIE) – acuzat de ANI de conflict de interese.
  - Ioan Lazăr (preşedinte ALDE Alba) – cercetat penal pentru implicare în activităţi de trafic de persoane în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”.
  - Ionică Anuţoiu (lider ALDE Braşov, vicepreşedinte naţional ALDE) – condamnat în 2007 pentru lovituri cauzatoare de moarte, cercetat, în prezent, pentru fraude bancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest