Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Pericol pe inundații la Satu Mare. Vor fi pornite pompele de desecare

inundatiiAutoritățile sătmărenii sunt pregătite să pornească pompele de desecare în cazul în care vor fi înregistrate inundații în județ. Din cauza precipitațiilor, există acest pericol. 

Sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ Satu Mare a găzduit azi dimineață, ședinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, care a fost condusă de subprefectul Altfatter Tamás. Ședința a fost convocată pentru a fi luate măsurile necesare în vederea înlăturării efectelor produse de revărsări din ape interne cu staţiile de pompare de desecare din administrarea A.N.I.F. Satu Mare.

Începând cu data emiterii prezentei hotărâri, pentru înlăturarea efectelor produse de revărsări din ape pe terenurile agricole şi neagricole, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare-Filiala Judeţeană Satu Mare la nevoie, în caz de necesitate va pune sub tensiune şi va porni următoarele staţii de pompare de desecare: Moftin, Berveni, 4 Domăneşti, 5 Domăneşti, 6 Căpleni, 2 Moftin, Terebeşti, Ghilvaci, Bercu, Botiz, Mesteacăn, Porumbeşti, Drăguşeni, Micula, Cer, Gherţa, Turulung, Dindeşti, Someşeni.

Potrivit informării A.N.I.F, în perioada 02-06 februarie 2017 judeţul Satu Mare s-a confruntat cu precipitaţii care s-au acumulat, precum şi cu scurgeri importante pe versanţi, influenţate de evoluţia spargerii gheţii, formându-se zăpoare şi sloiuri care au umplut reţeaua de canale din administrarea ANIF Satu Mare. Prin umplerea excesivă a reţelei de canale şi din cauza faptului că ANIF, conform legislaţiei în vigoare, nu poate evacua apa prin pompare decât contracost, pe baza tarifului IF, existând pericolul iminent de revărsări ale apei peste terenurile agricole şi neagricole implicit afectarea unor obiective sociale. În acest sens, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au reunit în şedinţă şi au aprobat în unanimitate pornirea staţiilor de pompare.

Potrivit informării Sistemului de Gospodărire a Apelor Române-Satu Mare, sunt posibile creşteri pe râul Crasna, la Domăneşti, respectiv pe râul Someş, până la atingerea cotelor de atenţie în ambele situaţii.

Potrivit prognozei hidrologice emisă de către Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa Cluj-Napoca, precipitaţiile produse în intervalul 02-06 februarie 2017 şi al cedării apei din stratul de zăpadă a dus la formarea de viituri pe toate râurile din bazinul hidrografic Someş, care au produs creşteri semnificative de debite şi niveluri şi au dislocat formaţiunile de gheaţă existente anterior pe cursurile de apă. Viitura generală formată în bazinul hidrografic Someş transportă cantităţi foarte mari de gheaţă (zapor de gheaţă în mişcare) pe râul Someş şi pe sectorul Ulmeni-frontiera Ungaria. Astfel, în cursul zilei de astăzi(06.02.2017) la staţia hidrometrică Satu Mare se vor înregistra cote maxime de 440-490 cm, cu posibilitatea de atingere şi depăşire a cotei de atenţie pe perioada tranzitării zaporului de gheaţă. Se impune astfel urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice la staţia hidrometrică Satu Mare. 

SAMSUNG CSC

3 comentarii

  1. demisia Răspunde

    Bud Pataki & company
    D E M I S I A
    A si sa nu l uitati si pe cretinul de primar gaborasu’

    • M Răspunde

      las ca merg ai tai prieteni Coica, Stef % Co la puscarie, cu tot cu partidele lor de penali corupti si comunisti.

  2. democratu' Răspunde

    La inchisoare cu Stef, Ovidiu Silaghi si restu hotiilor !! Sper sa se trezeasca Satmarenii !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.