Ultima actualizare: azi, 20:54

Locale

Satu Mare, în topul orașelor cu cel mai scăzut nivel de trai

satu mareSatu Mare se află în topul orașelor cu cel mai scăzut nivel de trai din România, potrivit unui studiu realizat de Storia.ro și agenția de cercetare D&D Research. Cercetarea a analizat percepția pe care românii o au asupra costului vieții din orașul în care locuiesc, raportat la veniturile pe care le obțin.

Satu Mare se află în coada clasamentului, alături de orașe precum Reșița, Alexandria, Vaslui, Focșani, Piatra-Neamț, Tulcea, Călărași, Botoșani și Brăilă. Acestea sunt orașele în care locuitorii trăiesc cel mai greu cu banii pe care îi câștigă în raport cu costurile vieții de zi cu zi.

Orașele în care se trăiește cel mai bine sunt Brașov, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Pitești, Timișoara, Târgu Mureș, Craiova, București și Iași.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania este considerată zona cu cel mai avantajos cost al vieții, fiind urmată de București-Ilfov, Oltenia și Banat. Moldova, Dobrogea și Muntenia au obtinut cel mai mic scor.

Se poate constata, astfel, că Satu Mare este singurul oraș din Transilvania care are un nivel de trai al populației atât de scăzut, fiind întrecut de orașe precum Zalău, Bistrița, Baia Mare, Alba Iulia, Deva sau Arad. 

12 comentarii

  1. jonel Răspunde

    Revin şi comentez. Mulţumim Tovarăşilor Anderco, Illeş, Coica şi consilierilor. I-a durut şi îi doare în cot de oraş, nu avem investiţii străine cum au alţii, nu ne-am dezvoltat deloc. Bine măi PRIMARILOR şi CONSILIERILOR, suntem la doi paşi de graniţă, cu aeroport la dispoziţie, şi stăm, cum stăm ???? Al cui este meritul??? Cu ce vă puteţi lăuda ???? Satu Mare a devenit un SAT MIC datorită vouă.

    • Dr Spinu Răspunde

      Cu oameni care protestează doar când au un interes (exemplu schimbarea menengerului de la spital) ce mai vreți.Totul este la întreb.

  2. Mark Twain Răspunde

    „Este mai ușor să înșeli oamenii decât să-i convingi că au fost înșelați.”

  3. Alin Răspunde

    Ne mandrim cu orasul nostru… Noi suntem vinovati. Hai maine tit orasu in centru sa le dam un ultimatum la conducatori. Nu daca nu sunt mici si bere si un concert ceva nu vine nimeni… Asa ca asta avem ce meritam

  4. Alin Răspunde

    Tot orasu… Scuze

  5. Nelu Răspunde

    Stim de aia am plecat de acolo si au ramas doar saraciile.

  6. Sorin Răspunde

    Avem ce meritam drumuri proaste salarii de toata jena dar suntem mandri ca suntem satmareni. Rusine tuturor aitoritatilor

  7. Eu Răspunde

    Aici e vb de nivelul de trai!!!avem salar mizerabil in orasul asta!!!oriunde mergi la lucru nu-ti da mai mult decat salariul minim pe economie!!!cum sa traiesti din banii astia dupa ce platesti cheltuielile!!!te bucur ca poti sa ai paine in fiecare zii!!de sii lucrezi….din pacate in 27 de ani.nici un primar nu a fost capabil sa creeze locuri de munca si sa aduca investitorii la noi!!meritam soarta.noi am votat!!!

    • justin Răspunde

      asta pentru ca nu suntem un popor, suntem o turma de oi, manipulati la fiecare pas, popor de handicapati

  8. Localnic Răspunde

    Suntem un popor fara pretentii .
    Sloganul bine cunoscut :
    ,,Mai Rau Sa Nu Fie ”
    Sa le fie rusine celor care au contribuit la dezastrul acestui judet.
    Acest judet arata precum Teatrul de Operstiuni din Kosovo .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.