Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Satu Mare are buget aprobat. Pe ce se duc aproape 300 de milioane de lei

kereskenyiBugetul municipiului Satu Mare pentru anul 2017 este de aproape 300 de milioane de lei și a fost aprobat în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Local. 

Pentru anul în curs, municipiul Satu Mare are la dispoziție un buget de peste 298 de milioane de lei. Dintre aceștia, 251,32 milioane de lei sunt pentru funcționare și 46,78 milioane pentru dezvoltare. 

Primarul Kereskenyi Gabor a precizat că bugetul pe anul 2017 este unul constructiv pentru nevoile municipiului Satu Mare. Edilul șef a mai precizat că, chiar dacă nu vor fi investiții pompoase, 2017 va fi catalogat drept anul reparațiilor, adăugând că a fost demarat proiectul privind reparațiile străzilor din oraș. 

Astfel, pentru investiții a fost alocată suma de 45,47 milioane lei, pentru studii de fezabilitate și documentații – 3,68 milioane lei, pentru proiecte tehnice – 2,33 milioane lei, dotări – 4,99 milioane lei din care 1,37 milioane lei pentru mobilier urban. 

De asemenea, a mai fost alocată suma de 6,4 milioane lei pentru reparații capitale și 1,74 milioane lei pentru achiziții imobile. 

Peste 100 de milioane lei sunt pentru salariile profesorilor, dar acești bani sunt primiți de la bugetul național prin sume defalcate de TVA. 

Tot în bugetul pe anul 2017 sunt prevăzute sume pentru instituțiile subordonate Primăriei Satu Mare. Astfel, Centrului de Cultură ”GM Zamfirescu i-a fost alocată suma de 2,25 milioane lei, Poliției Locale – 5,68 milioane lei, creșelor – 2,23 milioane lei, Teatrului de Nord – 8,45 milioane lei, Filarmonici – 5,44 milioane lei. 

Au fost alocați bani și pentru sport. Peste 3,54 milioane de lei sunt prevăzuți, în bugetul pe 2017, Clubului Sportiv Municipal (CSM) Satu Mare, iar Clubului de Fotbal Olimpia i s-a alocat suma de 1,7 milioane lei. 

Bugetul a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali sătmăreni. 

CL

4 comentarii

  1. Oláh Ion Răspunde

    Bune investiții! Salarii pentru bugetari- structuri supradimensionate plătite pe o grămada de bani si total ineficiente, miliție locală, sport, ( bețivii si parașute aduse pe euroi multi ) teatru, filarmonica. Nu ne putem caca de săraci si suntem si cretini. Un gospodar bun muncește mult si eficient si nu cheltuie banii pe cacaturi. Scuze pentru ,, cultura” sătmăreană !

  2. Bugetarul ghiftuit Răspunde

    Toti sătmărenii se plâng ca Satu mare nu se dezvolta. Pai ma fraților, cum se poate dezvolta o firma la care toti banii din venituri se duc pe salarii grase si pe alte cheltuieli aberante ! Nu tot asa e si un oraș sau județ ! De unde dezvoltare daca mâncam tot cat producem ? De ce nici un gazetar adevarat nu face o investigație serioasă si sa informeze populația plătitoare de taxe si impozite câți bugetari, ce salarii si ce grad de rudenie exista inte ei. O sa va cruciți cand o sa aflați…. Doar in România este coada la a se angaja la stat si se mai da si șpagă.

  3. Ferenț I Răspunde

    Ofer 5.000 Euro ,,cadou” pentru un post de bugetar sigur si bine plătit ( net între 3.000-5.000 lei net + bonusuri si sporuri ) , Nu sunt dispus la efort fizic si intelectual. Va rog sa ma contactați la telefon nr. 0745.584210- totodata ofer si solicit seriozitate si discreție maxima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.