Ultima actualizare: azi, 20:40

Locale

Bărbat din Satu Mare condamnat la 3 ani de închisoare! A făcut cumpărături cu bani falși

Un bărbat din Satu Mare a fost condamnat la 3 ani de închisoare după ce a achiziționat bancnote false de pe platforma OLX și le-a utilizat ulterior pentru a cumpăra un câine buldog francez, un Iphone 7 Plus, un ceas și un Iphone XR.

Bărbatul a reușit să își ducă la bun sfârșit planul de mai multe ori, plătind cu bancnote false victimelor care nu au reușit să observe în timp util semnele de contrafacere. Ulterior, toate victimele bărbatului au observat că este vorba despre bani falși, și au anunțat autoritățile.

Sesizate de victimele bărbatului și de casa de schimb valutar, autoritățile l-au identificat pe bărbat și l-au adus în fața justiției.

Cum s-a petrecut totul

Bărbatul a cumpărat de pe OLX mai multe bancnote false cu care și-a propus să facă mai multe achiziții. Planul a mers ca pe roate până când, în cele din urmă, victimele și-au dat seama că au fost păcălite.

Prima victimă

Prima victimă a bărbatului a fost o persoană care i-a vândut bărbatului un câine buldog cu suma de 400 de euro. Bărbatul i-a dat vânzătorului suma de 400 euro din bancnote din cupiura de 50 euro, bancnote care aveau semne de contrafacere şi despre care ştia că sunt falsificate.

A doua victimă

A doua victimă a fost o persoană care i-a vândut bărbatului un Iphone 7 Plus. Bărbatul i-a plătit suma de 200 euro formată din 4 bancnote din cupiura de 50 euro, bancnote care aveau semne de contrafacere. Ulterior, victima s-a dus la o casă de schimb valutar pentru a schimba suma de 200 euro pe care a primit-o de la individ. Casierița a constatat atunci că bancnotele sunt false și a anunțat autoritățile.

A treia victimă

A treia victimă a bărbatului a fost o persoană care a pus spre vânzare un ceas în valoare de 200 euro. Și de această dată, individul a plătit suma cu 4 bancnote din cupiura de 50 euro, contrafăcute.

A patra victimă

A patra victimă a bărbatului a fost o persoană de la care individul a cumpărat un Iphone XR în valoare de 400 euro. Și în acest caz, bărbatul a plătit cu bani falși.

Bărbatul a fost trimis după gratii pentru 3 ani, 6 luni și 20 de zile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.