Ultima actualizare: azi, 12:25

Locale

SOLIDARITATE. Cartel Alfa vrea să rezolve salariile greviştilor de la Electrolux!

Gest de solidaritate fără precedent în România. Liderii de la Cartel Alfa încep o acţiune de amploare, menită să facă rost de bani pentru salariile celor peste 400 de grevişti de la Electrolux.

Preşedintele sindicatului Samus, Cartel Alfa, Sorin Faur, a anunţat în această dimineaţă că s-a deschis un cont în care se pot face donaţii pentru muncitori.

El a explicat că dacă fiecare membru Cartel Alfa din ţară donează doar 2 lei, vor fi adunaţi banii pentru salariile celor peste 400 de muncitori pentru luna martie. Astfel, presiunea pe muncitri nu va fi atât de mare.

“Am deschis acel cont de solidaritate în care nu numai sindicaliştii, orice persoană care doreşte să ajute grevistii, pot să depună orice sumă, de la 2 lei în sus. Noi le vom ţine anonime. Chiar dacă partide sau persoane vor dori să depună, nu le vom face reclamă. Suntem cam 500.000 de sindicalişti în Cartel Alfa. Vom porni o acţiune, câte 2 lei de la fiecare sindicalist pentru muncitorii de la Satu Mare. Dacă fiecare pune 2 lei pot fi asigurate salariile pe luna martie asigurate”, a spus Sorin Faur.

Muncitorii sunt acum şi mai hotărâţi să nu renunţe la protest.

Prin acest gest, sindicaliştii speră ca Electroluxul să le acorde acea creştere de 2 lei/oră.

Sorin Faur a explicat că strategie conducerii este chiar înfometarea muncitorilor.

„Intram in a treia saptamana de greva,pentru ca asa cum anticipam ,din pacate de la inceput,singura metoda de dialog social a Conducerii Electrolux este INFOMETAREA deoarece ei stiu ca muncitorii sunt prea prost platiti pentru a avea bani pusi deoparte iar in perioada asta a anului cheltuielie la gaz si curent sunt imense. Sa nu mai spunem ca sunt multe cazuri in care si sotul si sotia sunt in greva.
Poate ca la nivel de Cartel Alfa s-ar putea infiinta un fond de solidaritate care ar ajuta enorm ,acesti oameni minunati”, a scris Sorin Faur.

Înregistrarea făcută LIVE de la protestul din această dimineaţă o puteţi urmări aici: https://www.facebook.com/PortalSM.ro/videos/2121943041429191/

Tot pe acest subiect:

Liderul sindicatului Electrolux dezvăluie strategia conducerii: ÎNFOMETAREA!

Liderii sindicali de la Electrolux, ameninţaţi: Se termină greva, şi intraţi voi în fabrică!

FOTO. Reclamaţii! Sute de oameni de la Electrolux, în grup la ITM Satu Mare

Conducerea Electrolux, reclamată de protestatari la ITM

LIVE. Greva de la Electrolux, în a doua săptămână! „Nu cedăm”!

5 comentarii

  1. Boti Răspunde

    Va rog sa specificati contul respectiv…. Sunt dispus sa dau și 100 de lei

  2. cetațean Răspunde

    Exact, scrieți contul!

  3. john Răspunde

    BLOMER, CIOBANU SUNTETI SURZI ? DEEMISIAAA! PLECATI !

  4. Nemeth Răspunde

    LIKE ITT 100 RON PT ANGAJATI

  5. Altu Răspunde

    Bravo, felicitări pt inițiativa. Așa ar trebui făcut în toate cazurile de acest fel. Dacă nu ne ajutam noi, cetățenii,nu ne ajută nimeni. Pe guvernanți nici acolo nu îi doare de privați, doar când le bagă taxe. Dacă erau în grevă ceva bugetari toată ziua era la știri și le plângea lumea de milă. In această țară muncitorii sunt tratați cu un dispreț profund de autorități. Se vede și la pensii, muncești 40 de ani pensie de rahat,dormi în parlament 4 ani pensie specială. Asta e dreptatea românească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.