Ultima actualizare: azi, 10:58

Locale

O bunicuță a refuzat să sufle în fiolă. S-a ales cu o condamnare

O bunicuță din județul Satu Mare a refuzat să sufle în fiolă. Femeia, originară din Carei, s-a ales cu o condamnare

Potrivit informațiilor PortalSM, polițiștii au oprit o mașină pentru un control de rutină pe raza localității Căuaș, autoturism volanul căruia se afla o femeie. După verificarea documentelor, pentru că emana un puternic miros de alcool, a fost solicitată testarea cu etilotestul, refuzată de aceasta.

Apoi, femeia a fost transportată la spitalul din Carei pentru recoltarea mostrelor biologice necesare, însă chiar și la unitatea spitalicească, pensionara a refuzat să se supună procedurii de recoltare a mostrelor biologice de sânge, motivând că este speriată.

În urma acestui eveniment, pensionara a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare și la 80 de zile de muncă în folosul comunității pentru săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

3 comentarii

  1. 😵😵😵 Răspunde

    Acum mai rămâne de aflat ce vrea să însemne noțiunea “emanând valpori de alcool” din actul de constatare a organului. Am așa o idee cam ce se întâmpla dacă bunica în cauză își permitea un avocat bun. Totuși unde a făcut școala elementară cel cu expresia “emanând valpori de alcool”? Nu mă înțelegeți greșit, eu nu mă leg de persoana în cauză dar ca și polițist constatator al faptei cum își permite să dea din mână un act constatator care știe că probabil va ajunge în justiție, scris cu piciorul? E treabă de respect față de meseria pentru care este plătit. Citez din presasm că se pare unii încă știu să facă meserie.
    “O femeie (pensionară) în vârstă de 61 de ani, din municipiul Carei, a fost condamnată JOI, 1.02.2024, la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare. Și asta după ce a fost identificată la volanul unei mașini, pe Drumul Național 1F, pe raza localității Căuaș, ”emanând valpori de alcool”, după cum au consemnat în raport Poliția Rutieră, conform informațiilor PresaSM.”

    • unu Răspunde

      Ce sa facă avocatul în astfel de situații?. Nu trebuie dovedit nimic. Simplul refuz constituie infracțiune și pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

      • 😵😵😵 Răspunde

        Actul de constatare este scris greșit. Cunosc și alte cazuri pe speță când a fost amenda anulată. Un avocat ca lumea îi învârtea de ajungeau să plângă că atâta îi plimba să dea cu subsemnatul. Cum poți tu ca organul al statului să demonstrezi că ești cu școală lipsă? E de toată jena. Și gândește că și la ăsta merge ceasul cu AMR-ul pentru pensia specială. Eu am fost amendat ca și pieton și agentul nu a fost în stare să scrie numele corect și nici adresa. Bine asta nu e caz penal, e contravenție. De fapt analfabetul a suprapus indigoul și apăreau ambele adrese cu tot cu nume, a mea și a celui amendat dinaintea mea cu tot cu adresă și nume foarte frumos, citeț. Eu nu l-am împiedicat în exercitarea funcției, nu e vina mea că a chiulit de la școală. Dar nici amenda nu am plătit. De fapt nici nu am observat decât când m-am dus la finanțe să achit. Drept mulumire am luat o tablă mare de ciocolată la femeia care a observat. Că nu sunt nici eu de acord cu refuzul recoltării de probe și aia îi drept. Prost exemplu a mai desăvârșit agentul, de toată jena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.