UPDATE: Intoxicaţi cu ciuperci la Satu Mare – 21 de persoane au ajuns la spital

16 octombrie 2014 | 5 comentarii

DSCN0088UPDATE Joi, ora 13:30 – Încă şapte persoane din judeţ au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci otrăvite. Directorul medical al Spitalului Judeţean, Paula Mare, a delcarat că trei persoane sunt din Cărăşeu, din care un cuplu soţ-soţie, două sunt din Satu Mare, una este din Călineşti Oaş şi una are domiciliul în Cluj dar se afla la Satu Mare.

O singură persoană a rămas internată pe secţia de gastroenterologie, restul primind prescripţii la domiciliu. 

În total în 72 de ore 21 de persoane au ajuns la urgenţe intoxicate cu ciuperci, faţă de 20 cât au fost pe tot parcursul anului trecut.

Miercuri:  Mai multe persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare de marţi după-amiază până azi dimineaţă după ce au consumat ciuperci.

Potrivit directorului medical, Paula Mare, s-au prezentat la urgenţe 14 pacienţi cu intoxicaţie, aceştia declarând că au consumat ciupercile culese de ei.

Dintre pacienţi, patru se află pe secţia de terapie intensivă, unul fiind intubat, şapte sunt internaţi pe secţia de gastroenterologie, doi copii sunt pe secţia de pediatrie şi ultimul pacient, cel sosit azi dimineaţa, din Negreşti Oaş, se află în investigaţii.

Pacienţii provin din mai multe localităţi, din Medişa, Sâi, Micula Nouă, Turulung, Poiana Codrului, Călineşti Oaş, unul fiind din Baia Mare.

Medicii recomandă sătmărenilor să nu consume ciuperci din pădure deoarece sunt foarte periculoase din cauza polenizării şi a vântului. 

Etichete: , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (5)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. asistenta spune:

  COICA =CEA MAI MARE CAPUSA A SISTEMULUI MEDICAL SATMAREAN
  ORGANELE-SA FACA ORDINE .MERSI,

 2. unireaceamare spune:

  cand deschid pagina citesc:care uneste.ce?Prostia?

 3. unireaceamare spune:

  cand deschid citesc:Care Uneste.,Ce?Prostia?Prostii?

 4. unireaceamare spune:

  Uneste PROSTII?Sau Prostia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest