Ultima actualizare: azi, 13:37

Locale

Marea plantare de primăvară în Ariile Protejate „Râul Tur” s-a finalizat cu 6100 de puieți noi în zonă

plantareSâmbătă, a luat sfârșit marea plantare de primăvară organizată de Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare în Ariile Protejate „Râul Tur”. SCA – Satu Mare, în cele două localități țintă a plantat 6.100 de puieți cu ajutorul celor 105 voluntari participanți. Partenerii evenimentelor au fost Asociația Cresătorilor de Taurine din Turulung, Primăria Turulung și Composesoratul Iojib.

Plantarea s-a realizat în cadrul proiectului „Conservarea valorilor naturale și peisagistice ale pajiștilor din Ariile Protejate Râul Tur”. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați pagina www.eeagrants.org.

Plantările au fost realizate în apropierea localităților Turulung și Iojib, în două week-enduri succesive. Pe parcursul plantărilor au fost plantați puieți de păr pădureț, plop alb, stejar și păducel. Ca rezultat al plantărilor în Turulung au fost realizate pâlcuri de arbori și arbuști, iar în Iojib a fost realizat o perdea forestieră de 2 km lungime pe marginea pășunii. Munca bine făcută a fost recompensată de organizatori cu un gulaș gustos.

Aliniamentul de arbori și pâlcurile de arbori și tufărișuri în viitor vor contribui la conservarea mai multor specii protejate, oferind loc de cuibărire și adăpost acestor specii. În același timp va avea efecte benefice asupra calității și esteticii pășunii.

plantare2

SCA – SM și pe această cale dorește să mulțumească munca elevilor din Școala Generală Turulung, din Colegiul Național Kölcsey Ferenc, munca cercetașilor de la Centrul Local 44, Dsida Jenő și munca fiecărui participant. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.