Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Dezvăluiri PSD. Proiectul NEPI, blocat de o singură persoană

sumlasProiectul Mega Mall NEPI de la Satu Mare se află pe punctul de a fi amânat sau, în cel mai rău caz, anulat, din cauza unei singure persoane. Consilierul local PSD, Silviu Sumlas, a dezvăluit astăzi, într-o conferință de presă, care sunt dedesubturile în ceea ce privește blocarea proiectului și a cerut public, în numele partidului, primarului municipiului Satu Mare să nu blocheze investiția NEPI.

Silviu Sumlas a declarat că în urmă cu o săptămână, Primăria Satu Mare a organizat o licitație publică deschisă cu strigare pentru un teren de 20 de mp aflat în zona în care NEPI ar urma să construiască mega mall-ul. Din comisia de licitație a făcut și el parte, și a precizat că s-au prezentat două persoane: un sătmărean și un reprezentat NEPI.

În cele din urmă, câștig de cauză a avut sătmărenul, căruia Sumlas nu a vrut să-i dezvăluie numele, oferind un preț exorbitant: 1003 euro/mp. Adică peste 20 de mii de euro pentru cei 20 de mp.

Acum, sătmăreanul care a cumpărat terenul respectiv va recurge la ieșirea din diviziune a acelui teren și alte formalități la Cadastru, care vor dura ceva timp. După opinia lui Sumlas, cel puțin în perioada în care va dura aceste formalități, NEPI nu va putea construi pentru că nu se știe exact unde se află acei 20 de mp în parcela mare de 2.000 de mp.

Consilierul local PSD mai spune că are dubii în ceea ce privește corectitudinea organizării licitației, care a fost pusă la cale de câțiva angajați din cadrul Primriei Satu Mare și votat de fostul consiliu local.

”PSD trage un semnal public de alarmă și cerem public primarului să nu se lase intimidat să nu se lase intimidat de unele persoane și să continue cu NEPI. Anumiți angajați din Primăria Satu Mare au aurgumentat că orașul a avut de câștigat primind 20 de mii de euro pe un teren de 20 de mp, dar nu spun că orașul Satu Mare poate pierde o investiție de 40 de milioane de euro, cât cotă proiectul NEPI. Unii angajați din Primăria Satu Mare pot face în așa fel încât investiția să fie amânată sau chiar anulată, lucru ce i-ar afecta pe toți sătmărenii. Singurul care poate remedia această problemă este primarl. Cerem public să nu oprească proiectul”, a mai spus Sumlas în conferința de presă de astăzi.

Consilierul PSD a mai arătat că există anumite persoane sau grupuri de interese care vor să submineze economia orașului Satu Mare, lucru ce i-ar putea afecta grav pe sătmăreni. 

20 comentarii

  1. x Răspunde

    cu totii stim cine este acel satmarean! Bud! nu cumva sa dea faliment cu ‘mall’-ul lui de 2 lei

  2. laurentiu Răspunde

    Bud e pe felie cu UDMR doar i a felicitat pe Kereskeni şi ai lui dupa cum au votat impotriva in mandatul trecut!

    • x Răspunde

      CLAR 😉 cine ar putea cumpara un teren atat de mic? si oare pentru ce? totul e clar 😉

      • SERIOS??? Răspunde

        Clar ca buna ziua ca e vorba de Budy.Sa-si faca o bud-a pe acel teren!Asta este exact ca in povestea in care Bula isi vinde casa insa nu vrea sa vanda in ruptul capului un cui din perete la care are dreptul,ca proprietar, sa vina de cate ori vrea!RUSINE DOMNULE PRIMAR!!Acel teren trebuia atribuit fara nicio licitatie firmei NEPI!!

  3. mda Răspunde

    Daca va decide nepi sa plece ar trebui sa iesim la protest ,astia care nu vor mall sa stea acasa

  4. Ppp Răspunde

    Dar oare cine a fost primar in fostul mandat?

  5. marius Răspunde

    Banuiesc ca asta se vrea primar de tot se baga asa la inaintare…mai bine i-ar zice la amicul lui Sile Puscas junior sa faca ceva cu cladirea aia in rosu d ela piata mare. Cat despre Bud, pai era de asteptat ca in amaratul asta de oras, unul ca Bud, care are un birou in care incape vreo 3 persoane, care nu e in stare sa isi vanda apartamentele, care a primit teren gratis de la primarie sa isi faca ditamai cladiri, care anunta ca va fi cinema pana la sfarsitul anului, insa numai minciuni, ca cine naiba merge la mallul ala de 2 bani, ce firme sunt acolo, ce crede ca daca saboteaza el, o sa vina la el cinema city sau alte branduri mari?? Nici vorba, el va ramane cu ,,mallul,, de doi bani unde numai taranii merg.

  6. Matuz Bela Răspunde

    Bud s-a intalnit in saptamana dinainte de alageri cu Coica si au facut planul ”sa nu iasa unguru”. De ce a votat PSD impotriva Lidl si acum prin functionarii pesedisti din Primarie baga bete in roate ? Coica si-a luat tainul! CUIE MOICA!

  7. Catalin Răspunde

    Lasa prostiile domnule Matuz! Lumea stie toata povestea inca de anul trecut!

    • Unu' Răspunde

      Toată lumea știe că sunteți cu toții niște nemernici! Indiferent de coloratura politică! V-aș trage-n țeapă (atenție oligrofenilor, țeapă ca pe vremea lui Țepeș Vodă, nu țeapă cu care sunteți voi obișnuiți să ne trageți!) pe toți, sau vorba lui Vadim, aș organiza execuții publice pe stadioane cu voi, nenorociților!!!
      Cuie Moica!!! Puie Monta!!!

  8. Matroz Răspunde

    D-le Matuz cred ca ar trebui sa-ti fie rusine pt afirmatiile tale ! Dar oare pe vremea vechiului pimar nu tot Udmr ul s-a opus construirii mallului in sedinta de consiliu? Licitatia a fost acum o saptamana si va intreb nu tot mana Udmr ului este ? Nu-i primar UDMR care a permis organizarea licitatiei? Oare interesele cui le urmareste ?

  9. matroz Răspunde

    @Matroz:cu putin efort ai putea sa-ti gasesti un alt nume.Postez asa de ani buni si acum hopa ,vine un neinspirat care a descoperit scrisul acum doua saptamani si posteaza in numele meu.Si prostii pe deasupra!La nevoie pot sa-mi dezvalui numele!Iti recomand :BLEG,BOU,CIUMA,DANDANA,EBRIETATE,FUCSI,GARDEROBA,HABARNIST…LUNATIC,MUIE,OBIALA,PIZMA etc!

  10. bud vs nepi Răspunde

    Bud – Nepi 1-0
    O persoana fizica da 20.000 de euro pe un petec de teren si ditai investitorul nu poate mai mult?
    Asta este prosteala prostelilor sa afirmi ca nu se stie unde sunt cei 20 mp!!!
    Poate ca au o pozitie browniana si nu pot fi identificati in teren!

  11. sulica Răspunde

    ii iubesc pe pulalaii astia de la psd cum se denunta unul pe altul 🙂 mai silvica sumlasica cine a fost primar cind sa intimplat asta? nu al vostru mai? eu cred ca asta cu terenul nu i-a dat nimic lui coica si acuma coica va cerut sa-l dati in git! penibil esti silvica!

    • Unu' Răspunde

      Atâta-s de grămadă ăștia că nu-și dau seama …
      Pe de altă parte, poate monsieur Sumlas (așa scrie mai sus, nu Șumlaș, că nu mi-e greu să scriu cu diacritice!) vrea să se joace de-a pesedistul cinstit (de parcă ar exista așa ceva!) și dă-n gât pe toată lumea!

      • Lyon cu messid Răspunde

        pai nu sumalas a dat jumate PSD-ul in gat la procurori? pai cine? Sumlas, pupila evazionista si santajista a lui rus si gasca de la cluj. o sa cazi fecioras, o sa cazi!

  12. radu Răspunde

    Ai facut o conferinta asa , degeaba… vreau un nume daca esti asa de informat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.