Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru al acestui an

Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a raportat vineri pierderi operaționale semnificativ mai mari pentru primul trimestru al acestui an, ca urmare a cererii slabe și a performanțelor modeste din America de Nord, dar cu toate acestea cotația acțiunilor sale a crescut cu 6% pentru că pierderile au fost mai mici decât estimau analiștii, informează economica.net.

Electrolux, companie prezentă și pe piața din România, a înregistrat pierderi operaționale de 720 de milioane de coroane (66,2 milioane de dolari) în primele trei luni ale acestui an, față de pierderi de 256 milioane de coroane în perioada similară a anului trecut și un rezultat negativ de 761 milioane de euro estimat de analiști.

„Presiunile pe partea de prețuri în America de Nord și activitățile promoționale ridicate de pe alte piețe, care au caracterizat ultima parte a anului 2023, au continuat și în primul trimestru”, a precizat directorul general de la Electrolux, Jonas Samuelson.

În ultimii ani, Electrolux a avut probleme în special pe piața din America de Nord, unde a redus costurile, însă măsurile de eficientizare a producției nu au dat încă roade. America de Nord, una din cele mai importante piețe pentru Electrolux, este o regiune dificilă și pentru competitori, o dovadă în acest sens fiind anunțul recent al Whirlpool că va disponibiliza aproximativ 1.000 de angajați în America de Nord.

Electrolux, companie care vinde mașini de spălat, frigidere și aragaze sub mărcile Electrolux, AEG, Zanussi și Frigidaire, este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări și marketing în București, precum și prin fabrica de aragaze de la Satu Mare, la care deține 99,52% din acțiuni.


Sursa: economica.net

3 comentarii

  1. Maci Laci Răspunde

    Și cu niște salarii de batjocura și lucru fizic extenuant s e terminator pe benzi!!!

    • Lacimaci Răspunde

      Mai bagă niște rapel anticovid expirat în tine ca să reziști și ca să fii sclav cuminte. 😮😉 Vezi ce pățești dacă ți-a fost lene să înveți la momntul când trebuia? Acum șezi și taci. Se cheamă fraier cu diplomă de 8 clase.

  2. Angela Răspunde

    Dacă angajezi pe pile cu salarii babane
    Ouch

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.