Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO. Donații din toată țara pentru greviștii de la Electrolux. Aici găsiți contul!

Donații din toată țara au fost făcute pentru greviștii de la Electrolux, și sunt făcute în continuare, gestul fiind unul fără precedent. Practic, prin aceste donații, conducerea Cartel Alfa Satu Mare dorește să îi ajute pe muncitori să reziste pe perioada grevei, când nu primesc salariu.

Trebuie precizat faptul că în cazul reuşitei grevei, toţi angajaţii, şi cei care nu protestează, se vor bucura de creşterea salarială de 2 lei cerută de sindicalişti, chiar dacă ei acum primesc şi salariu în timp ce muncesc.

“Ne intră sume din toate judeţele. După cum am văzut, o să curgă în continuare şi o să se facă viramente. Am dori ca acest fond de solidariate să existe şi pe viitor pentru că s-ar putea să mai existe acţiuni. Deocamdată nu putem să discutăm despre sume. Această acţiune a fondului de solidaritate cred că este pentru prima dată în România. Noi le mulţumim pe această cale”, a spus secretarul cCartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle.

La cererea mai multor cititori PortalSM, vă prezentăm contul în care se pot face donaţii.

Sindicaliştii au anunţat astăzi, la protestul din faţa companiei Electrolux că joi dimineaţa, de la ora 9,00, va avea un marş de amploare, fiind aşteptate autocare ale colegilor de la Cartel Alfa din ţară.

Preşedintele sindicatului Samus, Sorin Faur, le-a spus muncitorilor să îşi aducă familia sau prietenii pentru a fi cât mai mulţi, deoarece semnalul ce trebuie transmis este unul foarte important. Mesajul nu este doar unul pentru conducerea Electrolux, ci pentru tot sectorul privat, în special pentru companiile străine.

„Una din primele greve din sectorul privat din ultimii 10 ani. Trebuie să dăm un semnal. Am intrat în Uniunea Europeană de 12 ani, ca să avem un nivel de trai cum au ei. Ce am ajuns? Săracii Europei? Să îşi bată joc de noi? Pentru asta am intrat în Uniune?”, a spus Sorin Faur.

Secretarul Cartel Alfa, Vasile Dârle, a spus că vor veni colegi din Mehedinţi, Caraş Severin, Arad, Braşov, Cluj, Sălaj, Suceava, Sibiu, Maramureş.

„Să vină cât mai mulţi indiferent unde lucrează, să fie un marş reuşit”, a spus Vasile Dârle.

Tot pe acest subiect:

Liderul sindicatului Electrolux dezvăluie strategia conducerii: ÎNFOMETAREA!

Liderii sindicali de la Electrolux, ameninţaţi: Se termină greva, şi intraţi voi în fabrică!

FOTO. Reclamaţii! Sute de oameni de la Electrolux, în grup la ITM Satu Mare

Conducerea Electrolux, reclamată de protestatari la ITM

LIVE. Greva de la Electrolux, în a doua săptămână! „Nu cedăm”!

SOLIDARITATE. Cartel Alfa vrea să rezolve salariile greviştilor de la Electrolux!

 

5 comentarii

  1. Adrian Cozma Răspunde

    De ce nu se platesc din cotizatiile sindicatului ?

    • x-ulescu Răspunde

      l-am notat maine contribui si eu ..nu va lasati !!! si nu uitati ca reprezentantii pnl v-au facut lenesi , prost instruiti ca nu meritati marirea de salar ..ca ei intra cu sareta in oras incalcand legea , si politia locala se face ca ploua ca na la pnl legea e optionala

      • Adrian Cizma Răspunde

        PNL-istii s-au contaminat de la PDL-isti !! Dupa mintea lor, cacanii vopsiti ar taia din salarii,nici vorba sa dea ceva in plus,motivand ca in felul acesta n-o sa plece de la noi ”multinationalele” ?! Probabil sloganul lor de partid pentru cei care-i voteaza este ”sclav pana la moarte” sau ”ma doare-n cur ca-ti plang copii de foame acasa” ?! Asadar votati-i,si garantat ramaneti sclavi pana la moarte ??!!

  2. Simi Răspunde

    Dar liderii de sindicat din Cartel Alfa din alte judete de ce nu organizeaza la fel marsuri si greve la companiile din judetele lor?
    Ma gandesc ce simte un membru de sindicat din Cartel Alfa din Mehedinti de exemplu, care lucreaza pentru 1.500 lei poate si care trebuie sa dea 2 lei pentru unii din Satu Mare care lucreaza pe 1.800 lei. Si poate se gandeste ca alora li se mareste salariul, in timp ce ei raman la acelasi nivel. Si atunci e cinstit sa plateasca pentru aia din Satu Mare? In Mehedinti, Alba, Caras etc. cine face greva pentru marirea salariilor, sa ii sustina si pe ei?

    • Adrian Cizma Răspunde

      Raspunsul este extrem de simplu pentru cei din alte judete:ei trebuie sa faca greva daca vor in plus la salarii !!Asta doar daca vor,exact asa cum i-a intrebat si liderii de sindicat din Satu Mare pe muncitorii de la Electrolux ! De muncitori a depins daca vor sa mearga pana la capat,pentru ca se puteau opri,si gata !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.