Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

FOTO. Miting de amploare, joi, la Satu Mare. “Să vină cât mai mulţi!”

Miting de amploare, joi, la Satu Mare. Sindicaliştii au anunţat astăzi, la protestul din faţa companiei Electrolux că joi dimineaţa, de la ora 9,00, va avea un marş de amploare, fiind aşteptate autocare ale colegilor de la Cartel Alfa din ţară.

Preşedintele sindicatului Samus, Sorin Faur, le-a spus muncitorilor să îşi aducă familia sau prietenii pentru a fi cât mai mulţi, deoarece semnalul ce trebuie transmis este unul foarte important. Mesajul nu este doar unul pentru conducerea Electrolux, ci pentru tot sectorul privat, în special pentru companiile străine.

“Una din primele greve din sectorul privat din ultimii 10 ani. Trebuie să dăm un semnal. Am intrat în Uniunea Europeană de 12 ani, ca să avem un nivel de trai cum au ei. Ce am ajuns? Săracii Europei? Să îşi bată joc de noi? Pentru asta am intrat în Uniune?”, a spus Sorin Faur.

Secretarul Cartel Alfa, Vasile Dârle, a spus că vor veni colegi din Mehedinţi, Caraş Severin, Arad, Braşov, Cluj, Sălaj, Suceava, Sibiu, Maramureş.

“Să vină cât mai mulţi indiferent unde lucrează, să fie un marş reuşit”, a spus Vasile Dârle.

Tot pe acest subiect:

Liderul sindicatului Electrolux dezvăluie strategia conducerii: ÎNFOMETAREA!

Liderii sindicali de la Electrolux, ameninţaţi: Se termină greva, şi intraţi voi în fabrică!

FOTO. Reclamaţii! Sute de oameni de la Electrolux, în grup la ITM Satu Mare

Conducerea Electrolux, reclamată de protestatari la ITM

LIVE. Greva de la Electrolux, în a doua săptămână! „Nu cedăm”!

SOLIDARITATE. Cartel Alfa vrea să rezolve salariile greviştilor de la Electrolux!

 

7 comentarii

  1. Ganditorul SM Răspunde

    Cate contadictii in discursurile liderilor de sindicat! Este enervanta manipularea la care recurg! Dar oare care este scopul?
    Se victimizeaza, ba sunt bolnavi (anul acesta), ba sunt amenintati (de cine, mai exact?), ba sunt batuti (anul trecut).
    Pe de alta parte, dumnealor sustin sus si tare ca ei nu au jignit pe nimeni, ei nu au amenintat pe nimeni. Dar daca va uitati in toate inregistrarile video de la greva, ei instiga la ura, lupta de clasa si induc, sugereaza ideea ca cei care lucreaza sunt tradatori etc. Chiar ieri, la minutul 7:58 al inregistrarii de pe FB, domnul Faur se refera la cei care lucreaza la liniile de plite numindu-i tradatori. Si atunci cum naiba mai aveti tupeu sa mai ziceti ca ii asteptati langa dvs si sa strigati “Unitate!”?
    Dupa care, cineva din multime sustine ca “o sa-i obligam dupa aia sa…”nu am inteles clar ce? dar asta nu e o amenintare? La care domnii din sindicat stau impasibili si nu incearca nici un moment sa indemne la calm, echlibru. Din contra, zambesc satisfacuti.
    Si cum naiba nu aduceti injurii cand multimea striga “Iesi afara javra ordinara!” iar dvs. zambiti in loc sa le explicati ceva de genul “Haideti sa protestam civilizat, noi vrem sa ni se respecte drepturile si vrem sa le aratam si altora ca noi stim sa le respectam drepturile lor…”
    Si cum nu e adevarat ca afectati imaginea Electrolux – nu zic ca e totul perfect la Electrolux, dar conteaza ce metode se folosesc pentru a cere imbunatatiri – cand ieri, domnul Faur zice la plural, despre companie, ca ori fac cum vor grevisti, “ori sa isi ia aragazele si sa plece!” Bingo! Cred ca incepe sa vi se indeplineasca dorinta.
    Asa ca ceilalti angajatori vor avea mai putina concurenta pe muncitori, vor fi mai putine locuri de munca in Satu Mare, deci mai putine sanse de a avea salarii mai mari in zona. Multumim partidului si sindicatului!
    Chiar, ce coincidenta ca aceasta greva este in an electoral!

    • 2LEI Răspunde

      Va salut domnu Ciobanu! Sunteti un adevarat ganditor. Tin sa va reamintesc totusi ca sunteti un simplu angajat. Nu e necesar sa mancati cacat pentru asta. Ceea ce ati scris mai sus este o mizerie absoluta prin urmare nu voi comenta absolut nimic. Sunteti penibil.

      • Ganditorul SM Răspunde

        Ma jigniti! Credeti ca numai domnul Ciobanu poate sa gandeasca acolo? Sunt multi dezamagiti de textele si metodele liderilor de sindicat.

  2. satmarean Răspunde

    Gânditorule…cred că ți s-a atrofiat creierul!

  3. Ganditorul SM Răspunde

    Domnule satmarean, din moment ce am putut retine atatea si face atatea legaturi intre declaratii, cred ca e clar ca creierul meu functioneaza perfect!!! M-as bucura daca ati fi capabil sa veniti cu niste contra-argumente logice, nu cu injurii. Dar poate doar atat puteti!

  4. john Răspunde

    IESI AFARA JAVRA ORDINARA E O LOZINCA CLASICA IN ROMANIA. ASTA-I O NIMICA TOATA,PE LANGA CE-AR MERITA CONDUCEREA. DEEMISIIAAA!

  5. Ionel Răspunde

    Iesi afara ,,nazistule,,e mai bine,am ajuns slugi si in tara noastră, nu era deajuns ca slugarim si prin Germania,acum vine al drac de neamț sa ne umileasca si la noi in țară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.