Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Se cer parapeți lângă canalul unde s-a produs teribilul accident cu trei morți

Se cer parapeți lângă canalul unde s-a produs teribilul accident cu trei morți. În cadrul ședinței Consiliului Județean Satu Mare, consilierul Ioan Belbe a vorbit despre pericolul de pe Drumul Județean 109 L, în apropierea localității Băbești, acolo unde o mamă, fiul ei în vârstă de 13 ani și bunica au murit înecați după ce au ajuns cu mașina în apă.

Consilierul a solicitat colegilor și președintelui Consiliului Județean, Pataki Csaba, să găsească o soluție pentru zona respectivă, evidențiind pericolul reprezentat de un canal periculos aflat lângă carosabil.

,,Există acolo între intersecția cu Băbești un canal foarte periculos. (…) Dacă la nivel de Consiliu Județean există o posibilitate de a interveni urgent într-o anumită zonă unde se consideră că ar exista un risc iminent. Suntem într-o perioadă de iarnă și e un drum foarte îngust. (…) Nu cred că e ceva tehnic foarte greu de realizat, există metode de instalare parapeți metalici”, a precizat consilierul Ioan Belbe.

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a declarat în cadrul ședinței că parapeții se pot monta doar în urma unei expertize. Mai exact, dacă experții ajung la concluzia că în acea zonă este nevoie de parapeți, aceștia pot fi montați.

La finalul ședinței, consilierul Ioan Belbe a vorbit și despre greutățile prin care trece minora supraviețuitoare. Fata, acum în vârstă de 17 ani, a rămas orfană de tată cu șapte ani în urmă, iar recenta tragedie a lăsat-o singură pe lume. Belbe a solicitat sprijin pentru familia acesteia, având în vedere problemele de sănătate ale unchiului și starea gravă a bunicii minorei.

Intervenția consilierului Ioan Belbe poate fi urmărită de la minutul 25.35.

Tragedia care a zguduit județul

Amintim că trei persoane și-au pierdut viața într-un teribil accident produs în localitatea Băbești, după ce mașina în care se aflau a ajuns într-un șanț plin cu apă. Mama, fiul, în vârstă de 13 ani, și bunica au murit înecați, în timp ce o minoră, fiica șoferiței, a fost grav rănită. Potrivit informațiilor PortalSM, familia mergea la biserică atunci când s-a produs nenorocirea.

Familia era din localitatea Turț, erau adventiști, iar sâmbătă dimineața s-au urcat în mașină și se îndreptau spre Halmeu, la un lăcaș de cult, potrivit informațiilor PortalSM. Doar că, în localitatea Băbești, șoferița a pierdut controlul volanului, cel mai probabil din cauza drumului alunecos, și a intrat cu mașina într-un șanț plin cu apă. În urma accidentului, trei persoane au decedat: conducătoarea auto, fiul acesteia (13 ani) și bunica (70 ani). Fiica șoferiței, o minoră în vârstă de 17 ani, aflată și ea în mașină, a fost rănită grav și transportată de urgență la spital.

Organele de anchetă au stabilit că drumul dintre Turţ şi Halmeu, de pe raza localităţii Băbeşti, nu a fost îngheţat, ci doar umed, în momentul accidentului de sâmbătă dimineaţa, când a avut loc accidentul în care trei persoane au murit: copilul de 13 ani, mama acestuia şi bunica.

Primele semne de întrebare au fost ridicate pentru a găsi o explicaţie a accidentului, şi anume cum a fost posibil ca pe drum drept, şoferiţa de 40 de ani să scape controlul autoturismului iar maşina să intre în şanţul pplin cu apă. Poliţiştii sosiţi la faţa locului au constatat că nu era gheaţă pe carosabil, erau + 1,5, + 2 grade Celsius. Carosabilul era într-adevăr umed, potrivit informațiilor PortalSM.


CITEȘTE ȘI:

11 comentarii

  1. Mae Răspunde

    Pataki să ții bagi undeva parapeți !!! Știe Țepeș Puturosilor

  2. Vulpea bi-polara Răspunde

    Trebuie urgent dat cu agheasma de-aia buna, si pusa o cruce imensa. Parapetii is pentru necredinciosi, papistasi si altii de-astia. Belbe asta e fara credinta,devrea chestii asa lumesti?

  3. altu fără bmw Răspunde

    La cat de idioti sunt unii de s-ar face drum in debleu tot ar reusi sa ajunga in sant. Iar daca se vor pune parapeti pe cat pariu ca acestea se vor fura in foarte scurt timp? In schimb intrebarea aia oare de ce nu se pune ca drumul este asa pe putin de 100 de ani. Pana acum de ce nu au fost astfel de accidente???? Puneti asa intrebarea. Cred ca stiti raspunsul.

    • Golf Răspunde

      Dacă a tras de volan ca să evite o coliziune frontală cu un alt vehicul care a pătruns pe contrasens? No la asta nu te-ai gândit. Problema ta cea mai mare sunt bicicliștii și morții, „ele sunt devină domn-le”. Cică nu au fost accidente până acuma pe drumul respectiv de 100 de ani… Câte vaxxuri ai la activ de ți-au întunecat complet rațiunea și judecata? Cine știe câte accidente mortale au avut loc pe acel drum de-a lungul timpului dar nu avem noi, și mai ales tu, habar de ele. Pe engleză este o denumire pentru ăștia ca tine, „natural born haters”.

      • altu fără bmw Răspunde

        Ba m-am gandit si la asta. Numai ca neavand camera de bord astea-s pure speculatii. Iar in ce priveste afirmatia ta cu natural born haters te rog citeste despre accidentul de ieri din Calinesti. O zi buna sa ai si fara accidente. Trebuie sa accepti ca sunt multi soferi la care indiferent ce ai face ei tot vor merge pe langa.

      • Bibi Răspunde

        Bă golfuleț, ce prost ești!
        De unde scoți tu că a făcut manevre, că nu erau urme pe șosea?!
        Apoi, dacă ar fi drumul cum aberezi tu, cu parapete, în cazul în care vine un golfist plictit de viață și supărat că nu și-a permis o mașină mai bună, unde mai eviți impactul frontal?
        Bă, vă treziți unii aberând tot felul de prostii!

  4. altu fără bmw Răspunde

    @Golf, iar daca tu stii sigur ca a fost un idiot din cauza caruia s-a produs accest accident mortal atunci in loc sa ma contrazici ia fa tu un bine si prezinta-te la orice sectie si da detalii pe masura pentru ca nu este normal ca din cauza unui tampit o familie sa sufere si sa nu fie tras la raspundere! Iara daca dai doar cu parerea aiurea atunci mai bine taci!

    • Golf Răspunde

      Problema este că tu i-ai găsit vinovați fără să existe dovezi clare. Eu ți-am spus că până când nu știi exact cum a ajuns în șanț, învinuirea mortului este o prostie. Când sau dacă vom afla de la supraviețuitoare care a fost motivul atunci comentariile vor avea un rost.

      • altu fără bmw Răspunde

        Prin prezenta sesizez organele competente să caute individul ăsta după adresa ID care nu are altceva a face decât să comenteze că din ce se pare este posibile să aibă informații și nu vrea să le pună la dispoziție. Ți-am spus că mai taci, nu-i așa @Golf? Vezi că și tăinurirea se sancționează. Atrag atenția redacției că ai și obligații în asemenea cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.